Restaurację Staromiejską kojarzy wielu słupszczan. Lokal zajmuje dół kamienicy przy ul. Jedności Narodowej, w której mieści się hotel Staromiejski. Od kilku dni restauracja ma nowego operatora oraz nazwę - Browaria.
Zmieniło się także menu. Kuchnia lokalu jest nastawiona na tradycyjne dania polskie i regionalne, pasujące do specjalności Browarii, który jest piwo. Jest zatem śledź w chrzanie, gulaszowa z ciecierzycą, golonka z pieca z puree z grochu, żebro gigant z kluskami, czy cepeliny z gęsiną, albo deser piwny.
Wystrój Browarii nawiązuje do jej nazwy. Jest zatem sporo piwnych pamiątek, jak kufle, szklanki, afisze reklamowe czy nalewaki. W planach jest uruchomienie własnego browaru, który produkowałby piwo przeznaczone do konsumpcji na miejscu.
ZOBACZ TAKŻE: Uczestnik Top Chefa gotuje w Ustce
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?