Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Słupska szkoła gotowania: pełnowartościowy obiad bez mięsa - czy to możliwe?

maz
Zdjęcie poglądowe.
Zdjęcie poglądowe. Pixabay.com
W poniedziałek (29 kwietnia) o godz. 16.30 rozpocznie się kolejna odsłona Szkoły Gotowania (kuchnia wegetariańska) w Klubie Zdrowia w siedzibie Słupskiego Centrum Organizacji Pozarządowych i Ekonomii Społecznej przy ul. Niedziałkowskiego 6.

W programie: Jak przygotować pełnowartościowy obiad bez mięsa. Oprócz pokazu przyrządzania, prezentacji i degustacji potraw będzie miał miejsce wykład „ Tłuszcz tłuszczowi nierówny”. Powszechnie wiadomo, że spożycie tłuszczów związane jest z chorobami serca, nowotworami, nadwagą, cukrzycą typu II i wieloma innymi dolegliwościami dietozależnymi. Które tłuszcze są bezpieczne dla zdrowia? Na to pytanie odpowie w wykładzie promotor zdrowia Piotr Samulak.

Szkoła Gotowania pozwala wzbogacić i urozmaicić naszą kuchnię w nowe pożywne i zdrowe potrawy o niespotykanych smakach. Jest adresowana do wszystkich osób, młodych i starszych, które są zdrowe i planują takimi pozostać, jak i tych, które maja problemy z nadwagą, chorobą wieńcową serca, nadciśnieniem, miażdżycą, cukrzycą, chorobą nowotworową- możemy temu przeciwdziałać.

Szerzej na ten temat usłyszymy, zobaczymy i skosztujemy podczas tego programu zorganizowanego wolontaryjnie przez Fundację ChSCh (Chrześcijańską Służbę Charytatywną ) w Słupsku.

Wstęp wolny. Udział w programie jest bezpłatny. Organizatorzy serdecznie zapraszają. Ilość miejsc ograniczona. Zapisy pod numerem telefonu: 791 349 494.

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza