Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Słupski fizyk przygotował 150 słoików kiszonek na cel charytatywny

red
Blisko 150 słoików kiszonek warzywno-owocowych pełnych bogactwa smaków i zdrowotnych właściwości odżywczych przygotował Marcin Kisielewski, nauczyciel fizyki i informatyki w Zespole Szkół Informatycznych w Słupsku - w ten sposób pedagog chce wesprzeć III Bieg Przełajowy im. chor. sztab. Tadeusza Kloskowskiego - wydarzenie którego głównym celem jest wsparcie bezdomnych z Domu Brata Alberta w Słupsku.Słupski fizyk będzie rozdawał kiszonki uczestnikom III Biegu Przełajowego im. chor. sztab. Tadeusza Kloskowskiego w zamian za dary dla osób bezdomnych. Ponadto Kisielewski w trakcie eventu wystąpi z pokazem kulinarnym, w trakcie którego poprowadzi miniwarsztaty kiszenia warzyw i owoców. Wydarzenie odbędzie się 8 września na terenie Parafii pw. Św. Jana Kantego w Słupsku. Jego głównym celem jest wspieranie bezdomnych z Domu Brata Alberta w Słupsku, propagowanie zdrowego stylu życia poprzez sport oraz promocja miasta Słupska, jako przyjaznego dla uprawiania sportu i propagatora Zielonej Energii.Marcin Kisielewski na co dzień pracuje z młodzieżą w Zespole Szkół Informatycznych w Słupsku, gdzie uczy fizyki i informatyki. Jest założycielem i opiekunem szkolnej grupy kulinarnej „Kisiciele” specjalizującej się w kiszeniu warzyw i owoców oraz sporządzaniu potraw z kiszonych produktów. Celem działań formacji jest też propagowanie zainteresowań zdrowym odżywianiem, popularyzacja kiszenia i rozwijanie wiedzy dotyczącej procesu fermentacji, a także kultywowanie bardzo długiej w Polsce tradycji kiszenia.
Blisko 150 słoików kiszonek warzywno-owocowych pełnych bogactwa smaków i zdrowotnych właściwości odżywczych przygotował Marcin Kisielewski, nauczyciel fizyki i informatyki w Zespole Szkół Informatycznych w Słupsku - w ten sposób pedagog chce wesprzeć III Bieg Przełajowy im. chor. sztab. Tadeusza Kloskowskiego - wydarzenie którego głównym celem jest wsparcie bezdomnych z Domu Brata Alberta w Słupsku.Słupski fizyk będzie rozdawał kiszonki uczestnikom III Biegu Przełajowego im. chor. sztab. Tadeusza Kloskowskiego w zamian za dary dla osób bezdomnych. Ponadto Kisielewski w trakcie eventu wystąpi z pokazem kulinarnym, w trakcie którego poprowadzi miniwarsztaty kiszenia warzyw i owoców. Wydarzenie odbędzie się 8 września na terenie Parafii pw. Św. Jana Kantego w Słupsku. Jego głównym celem jest wspieranie bezdomnych z Domu Brata Alberta w Słupsku, propagowanie zdrowego stylu życia poprzez sport oraz promocja miasta Słupska, jako przyjaznego dla uprawiania sportu i propagatora Zielonej Energii.Marcin Kisielewski na co dzień pracuje z młodzieżą w Zespole Szkół Informatycznych w Słupsku, gdzie uczy fizyki i informatyki. Jest założycielem i opiekunem szkolnej grupy kulinarnej „Kisiciele” specjalizującej się w kiszeniu warzyw i owoców oraz sporządzaniu potraw z kiszonych produktów. Celem działań formacji jest też propagowanie zainteresowań zdrowym odżywianiem, popularyzacja kiszenia i rozwijanie wiedzy dotyczącej procesu fermentacji, a także kultywowanie bardzo długiej w Polsce tradycji kiszenia. ZSI Słupsk
Blisko 150 słoików kiszonek warzywno-owocowych pełnych bogactwa smaków i zdrowotnych właściwości odżywczych przygotował Marcin Kisielewski, nauczyciel fizyki i informatyki w Zespole Szkół Informatycznych w Słupsku.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza