- Jesteśmy mile zaskoczone tak dużą frekwencją. Pojawiło się ponad 30 potraw, około 100 osób wsparło naszą inicjatywę. Pojawił się tort wegański, różne kotleciki z kalafiora, buraków czy marchewki. Były też zupy i sałatki - podkreśla Małgorzata Łosiewicz, jedna z inicjatorek - z pewnością nikt nie wyszedł od nas głodny.
Polacy coraz częściej przywiązują wagę do tego co spożywają. Rośnie liczba świadomych konsumentów, którzy zanim coś kupią, dokładnie czytają etykiety. Zdrowa żywność i ekologia to już nie tylko moda, to styl życia. Głównymi inicjatorkami akcji w Słupsku są Martyna Chmiel, Małgorzata Łosiewicz oraz Kamila Kazimierczyk
Kolejne spotkanie planowane jest na listopad a wraz z nim projekcje filmu i warsztaty rękodzielnicze.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?