Młodzież przyjechała ze szkół ze Słupska, Sławna, z Rumi, Chojnic i Kłonina.
Każdy uczestnik miał trzy godziny na przygotowanie dwóch potraw: dania słonego (zakąski) i dania słodkiego (deseru). - Młodzież mogła stosować własne receptury - mówi Grażyna Włoch, pomysłodawca i współorganizator konkursu. - Jury oceniało między innymi specjały z ryb, kurczaka, pieczenie i naleśniki.
Pierwsze miejsce zajęła Marta Gieresz z Zespołu Szkół Agrotechnicznych w Słupsku, która zachwyciła jury tęczową roladą i rajskim jabłuszkiem. Drugie miejsce zajęła Milena Wójcik z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Słupsku, a trzecie - Alicja Tragan z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Rumi.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?