Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Spróbuj zrobić to sam: zasmażana kapusta jak u babci

Joanna Boroń [email protected]
Taką kapustę podajemy z kotletem schabowym i ziemniaczkami młodymi.
Taką kapustę podajemy z kotletem schabowym i ziemniaczkami młodymi. Czytelnik
Nie macie pomysłu na wiosenny obiad? Przygotujcie schabowego z zasmażaną kapustą według przepisu babci naszego Czytelnika Kamila.

Kamil Budaszewski jest jednym z Czytelników, którzy postanowili razem z nami stworzyć majowy numer nowego miesięcznika W KUCHNI, który już w sobotę trafi w Wasze ręce. W miesięczniku Kamil zdradza przepis na zupę z cukini, a dziś na zaostrzenie apetytu tajna receptura jego babci na zasmażana kapustę.

Składniki:

1 młoda kapusta
1 cebula
0,5 łyżeczki przecieru pomidorowego
sól, pieprz, vegeta
ocet
cukier
koperek
olej do smażenia

Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kosteczkę. Na oleju podsmażamy cebulę, aby się zarumieniła, następnie dodajemy poszatkowaną kapustę. Całość solimy i na małym ogniu podsmażamy. Następnie dodajemy pieprzu, vegety i odrobinę cukru do smaku. Kiedy kapusta będzie miękka przekładamy ją do miski i odstawiamy pod przykrycie, najlepiej kocem albo kołdra na jakieś 2 godziny. Po tym czasie podgrzewamy i wykańczamy kapustę, dodajemy przecier, ocet i koperek. Całość mieszamy.

Dodatek do Głosu Pomorza "W kuchni" już w sobotę z gazetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza