To już dziesiąta edycja tej popularnej imprezy. W tym roku odbywała się w reżimie sanitarnym. Potrawy oceniało jury w składzie: Bożena Maciejewska, Diana Krywiak i Andrzej Borzyszkowski.
Kategoria desery
Wygrało ciasto marchewkowo-dyniowe (Magda Lew-Kiedrowska), przed dyniowo-malinową chmurką oraz ślimaczkami dyniowymi (Halina Chamier Gliszczyńska)
Kategoria przetwory i konfitury
Pierwsze miejsce zajął kompot dyniowy (Koło Gospodyń Wiejskich w Trzebiatkowej), drugie nutella z dyni, a trzecie konfitura na odporność.
Relacja z ubiegłorocznej imprezy
Kategoria mięsa, sałatki i przystawki
Wygrały bułeczki dyniowe, przed risotto z dyni (KGW Trzebiatkowa) i rukolą z ziarnami dyni (KGW Trzebiatkowa).
Dyniowe kosmetyki
Wszyscy z zainteresowaniem wysłuchali wykładu i obejrzeli pokaz Izabeli Kierel. Mówiła o zastosowaniu dyni w kosmetyce oraz zademonstrowała, jak przygotować maseczkę z dyni i opowiedziała o jej efektach. Przygotowała także kartki z gotowymi przepisami na kosmetyki z dyni.
W koncercie wystąpił niezastąpiony zespół Sami Swoi z Tuchomia.
ZOBACZ TAKŻE WIDEO: GALA MYŚLIWCA TUCHOMIE
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?