Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sylwester 2012/2013. Raport Głosu Pomorza

Martyna Śliwińska, ang, zid
Hawajski Sylwester w Pałacu pod Bocianim Gniazdem w Runowie.
Hawajski Sylwester w Pałacu pod Bocianim Gniazdem w Runowie. organizatorzy
W Słupsku i okolicach wię­kszość lokali organizuje bal sylwestrowy. Zebraliśmy kilkanaście propozycji, porównaliśmy cenę, menu i program imprez.

Koszt zabawy sylwestrowej to wydatek rzędu od 180-850 zł (od pary). Istnieje również możliwość wynajęcia lokalu i zorganizowania sylwestra we własnym zakresie, kosztuje to 1600 zł. Do najtańszych propozycji należy zabawa sylwestrowa w restauracji Metro w Słupsku (90 zł od osoby). W cenę wliczone są trzy dania zimne (tatar z łososia, rolada wiejska podana na wiejskim pasztecie i zrazik drobiowy w winnej galarecie) i alkohol. Za dodatkową opłatą (50 zł) można wykupić kolację (zupa, drugie danie, deser i ciepły posiłek przed północą).

Za sylwestra w Hotelu Lubicz w Ustce zapłacimy już 850 zł od pary, a tam zabawa pod hasłem "Parostatkiem w rejs dookoła świata". Imprezę poprowadzi prezenter muzyczny Arkadiusz Mięczewski. W czasie kolacji goście będą mogli spróbować wykwintnych potraw przygotowanych przez kucharza okrętowego według receptur z najdalszych zakątków świata.

A jak błyszczeć w sylwestra? W tym sezonie modne jest wszystko co błyszczące, dlatego paniom polecamy sukienki z cekinami albo całe srebrne. Metaliczne stylizacje prezentują się świetnie, należy jednak pamiętać o zachowaniu umiaru. A co dla panów? Oni też mogą błyszczeć. Zamiast zwykłego matowego garnituru można wybrać lśniąco szary i być trendy. Do tego akcesoria w postaci srebrnego zegarka. I tak ubrani możemy przywitać Nowy Rok.

Region słupski

Smocza Jama
Bal sylwestrowy w Smoczej Jamie w Słupsku poprowadzi Dj Sławek, będzie grał muzykę elektroniczną, jak również inne szalone kawałki.

Organizatorzy proponują bogate menu, obiadokolacja składać się będzie z grillowanego steku, do tego zestaw surówek, frytki albo ziemniaki do wyboru. Danie główne wieczoru to pieczo­na gicz wieprzowa. W menu przewidziane są również in­ne zakąski, trzy ciepłe dania, kawa, herbata. W cenę balu wliczone są również napoje alkoholowe i szampan na powitanie Nowego Roku. Rezerwacja: smocza­jama@se­ri­text.pl, tel: 59 84 00 700. Cena: 320 zł od pary.

Restauracja Jasminum
W restauracji Jasminum istnieje możliwość wynajęcia sali i zorganizowania sylwestra we własnym zakresie. Do dyspozycji gości jest dolna sala, zastawa restauracji, warnik na kawę i herbatę, nakryte stoły oraz sprzęt nagłaśniający. Istnieje możliwość wynajęcia kelnera i kucharza, którzy zajęliby się przygotowaniem posiłków wg życze­nia, obsługą sali i myciem
zastawy.

Menu, napoje i alkohol we własnym zakresie. Sylwester w restauracji Jasminum to zabawa dla gru­py 25-45 osób. Wynajem sali to koszt rzędu 1600 zł. Rezerwacja: 59 841 25 45, 602 184 004.

Pałac pod Bocianim Gnia­zdem w Runowie
Sylwester w Pałacu pod Bocianim Gniazdem jak co roku jest zabawą tematy­cz­ną. Rok 2013 goście przywi­tają w piekielno-niebiańskich przebraniach. Zabawę poprowadzi doświadczony Dj oraz animatorzy. W progra­mie: pokazy taneczne, tańce animacyjne, liczne konkursy z nagrodami i zabawa do białego rana.

Oczywiście o północy powitanie Nowego Roku szampanem i pokazem sztucznych ogni. Na stołach rozmaite dania i przekąski, jako danie główne podana zostanie płonąca szynka z zasmażaną kapustą, dipem chrzanowym i ćwikłą. W cenę balu wliczone są napoje alkoholowe i szampan. Cena 275 zł/osoba (wraz z noclegiem oraz śniadaniem dnia następnego). Rezerwacja: 602 445 113.

Gościniec Złoty Krąg w Kobylnicy
W Gościńcu Złoty Krąg bal sylwestrowy rozpocznie się o godz. 20. W noworoczny kli­mat gości wprowadzać bę­dzie dj Zabawa rozpocz­nie się od kolacji (pieczeń wieprzowa, fileciki panierowane, kluseczki, frytki, surówki). Oprócz tego inne przekąski (m.in. jaskółcze gniazdo, zupa wiejska, schab ze śliwką, napoje, desery). Cena 150 zł od osoby. Rezerwacja: 59 841 55 68, 505 259 645.

Restauracja Staromiejska
Na balu sylwestrowym w Staromiejskiej w muzyczną podróż zabierze gości orkiestra i zagwarantuje zabawę do białego rana. W menu prze­widziane jest danie głów­­ne (śródziemnomorskie terine z indyka, krem z raków, przysmak wodzireja, czyli schab w sosie borowikowym, sałatka, a na deser pieczona gruszka), a także przekąski , udka faszerowane warzywami, barszcz, paszteciki. W cenę wliczony jest alkohol (0.5 l wódki), szampan, sok. Cena: 245 zł od osoby. Rezerwacja: 698 666 980.

Restauracja Metro-Złoty Smok
W Restauracji Metro serwowane będą trzy dania zimne (tatar z łososia, rolada wiejska podana na wiejskim pasztecie i zrazik drobiowy w winnej galarecie). W cenę wliczony jest alkohol (0,5 l wódki na parę) oraz 1 l soku i lampka szampana. Dla chętnych gości zostanie podana gorąca, dwudaniowa kolacja i ciepły posiłek w trakcie zabawy. Cena 90 zł od osoby. Rezerwacja: 59 842 25 83.

Restauracja Et Cetera
Bal sylwestrowy poprowadzi Dj Oskar, będzie grał muzykę z lat 60-tych, 70-tych, 80-tych oraz współczes­ną. Polędwiczki wieprzowe z ziemniakami, naturalnym sosem i bukietem warzyw to danie główne balu sylwestrowego. Na deser mus jabłkowy z bitą śmietaną. W menu także ciepłe i zimne przekąski (pieczona karkówka nadziewana białą kiełbasą podawana z chrzanem, roladki w duecie, czyli zawijaniec szpinakowy i serowy z sosem pomidorowym i parmezanem), zupa, napoje. W cenie 0,5 l wódki lub 1 l wina, szampan na 4 osoby. Cena: 460 zł za parę. Rezerwacja: 59S) 841 16 05.

Pudel Club
Wybuchowego i tanecznego sylwestra można spę­dzić w słupskim klubie Pudel. O eksplozję na parkiecie zadba Dj Warson. Na barze dostępne będą zakąski: smażony śledź w occie, galareta, szparagi zawijane w szynce, wędzony pstrąg w pieprzu, wędzony łosoś i gorący posiłek. Do wynajęcia i dyspozycji gości także VIP room. Możliwość rezerwacji miejsca siedzącego (50 zł), wstęp do klubu 30 zł. Rezerwacje i szczegóły: 668 634 513.

Restauracja Aureus
Szampańska zabawa przy profesjonalnej oprawie muzycznej (zespół Feeling). Tą szczególną noc uatrakcyjni wybór Królowej i Króla Balu. Na dobry początek zaserwują różyczki łososia wędzonego z twarożkiem ziołowym. Jako danie główne podany zostanie warkocz polędwiczki wieprzowej w towarzystwie delikatnego sosu borowikowego na wiejskiej śmietanie. Na stołach także przekąski, desery, sałatki, napoje (na parę 0,5 wódki lub wino wytrawne oraz szampan). Cena: 229 zł od osoby. Rezerwacja: 728 628 064.

Restauracja Anna de Croy
Zabawę sylwestrową poprowadzi prezenter muzy­czny Dj Party. W menu znajdziemy m.in. przekąski, sałatki, ciasta, danie główne, 4 dania na ciepło. W czasie zabawy wybory Króla i Kró­lowej Balu, czekają atrakcyjne nagrody. Powitanie
Nowego Roku z lampką szampana, a kucharze będą serwować szynkę pieczoną po myśliwsku z kaszą gryczaną i modrą kapustką z rodzynkami na winie. Napoje alkoholowe w cenie (na parę 0,5 wódki lub wino wytrawne oraz szampan). Cena: 199 zł od osoby. Rezerwacja: 728 628 064.

Hotel Lubicz (Ustka)
Hotel Lubicz zaprasza na zabawę sylwestrową pod hasłem "Parostatkiem w rejs dookoła świata". Na trasie czeka wiele atrakcji i niespodzianek. Dania serwowane przez kucharza według receptur z najdalszych zakątków świata. Dania na ciepło, zimno, zupa, zakąski desery, open bar. Zabawę poprowadzi Arkadiusz Mię­czewski, w programie impre­zy: konkursy, zabawy, wybór pary balu, toast noworoczny, pokaz sztucznych ogni. Odpływamy o godz. 19. Cena: 850 zł od pary. Rezerwacja: 59 814 31 02.

Gościniec Młyn Słupski
Sylwestrową noc umili goś­ciom zespół "Odlotowy Duet". Daniem głównym będą polędwiczki wieprzowe macerowane w igłach sosnowych, podane w sosie jałowcowym na puree ziemniaczanym z warzywami smażonymi. Oprócz tego zupa krem, deser pana cotta, przekąski, sałatki, ciasta. Cena: 300 zł za parę. Rezerwacja: 669 911 252.

Tawerna Adamek
W tawernie Adamek impreza sylwestrowa rozpocz­nie się o godz. 20 i potrwa do 4 nad ranem. Odbędą się konkursy z nagrodami, goście wybiorą Królową i Króla Balu, na powitanie 2013 roku pokaz sztucznych ogni i szampan dla wszystkich. W menu m.in.: udka faszerowane, kaczka faszerowana ze śliwką, roladki z pstrąga z chrzanem, tort sylwestrowy, napoje. W cenie 0,5 l alkoholu na parę, szampan. Cena: 160 zł od osoby. Rezerwacja: 59 841 43 20.

Hotel Energetyk (Ustka)
Organizatorzy oferują zabawę do białego rana z dj Adamusem z Pomorza, konkursy z nagrodami oraz inne atrakcje. Sylwestrowe menu polecane przez szefa kuchni: krem z pomidorów z grzankami, pieczeń z szynki w sosie kurkowym podawane z ziemniakiem pieczonym i fasolką szparagową z bekonem i tymiankiem. Cena: 159 zł od osoby. Rezerwacje: 59 81 52 360.

Ośrodek Rehabilitacyjno--Wczasowy Słowiniec (Poddąbie)
Goście ośrodka będą mieli okazję przywitać Nowy Rok razem z Janem Hurukiem, mistrzem maratonu. Zagra zespół Kubryk, a gości bawić będzie kabaret DeKaDe. W planie także przemarsz z pochodniami na powitanie Nowego Roku 2013 na plaży. Możliwość zakwaterowania. Więcej informacji: 788 335 751, 59 846 13 31.

Herbaciarnia w Spichlerzu
Zabawa będzie prowadzo­na przez dzidżeja. W menu znajdziemy żurek z dodatkiem chrzanu, białą kiełbasą i jajkiem, na drugie danie frykas z kurczaka w sosie szafranowym podany na sałacie z pieczonymi talarkami i surówka. Na koniec gorąca przekąska: bogracz z kluseczkami. W cenę balu wliczony jest szampan. Cena: 440 od pary. Rezerwacja: 604 464 337.

Klub Kosmos
Wyjątkową noc w doborowym towarzystwie można spędzić w klubie Kosmos (C.H. Jantar). W sylwestrową noc zagra Dj SzaGr. W Klubie obowiązuje selekcja, wstęp od 21 lat.
Cena: 50 zł w dniu impre­zy. Rezerwacja: 59 841 29 55.

Dom spotkań okolicznościowych Felix
W menu sylwestrowym można znaleźć: zupę krem, pieczoną pierś z indyka w sosie estragonowym, ziemniaki, risotto, kopytka zapiekane, przystawki, dania ciepłe (zapiekany dorsz z pomidorem i serem mozzarella w cieście francuskim), przekąski (wędliny, rolady, ryby sałatki). Oprócz tego stół wiejskich rozmaitości. Kawa, herbata, ciasto. Cena: 175 zł od osoby. Rezerwacja: 501 017 153.

Hotel pod Kluką
Szampańska zabawa do białego rana rozpocznie się o godz. 20. Sylwestrowy czas umili zespół Ad Libitum. Na gości czekają liczne konkursy i zabawy, a o północy pokaz sztucznych ogni. W menu znaleźć można m.in. eskalopki z polędwicy wieprzowej na sosie borowikowym podane z ziemniakami puree z zieleniną, rynienkami oraz bukietem brokuł czy też roladę z kurczęcia ze szpinakiem. W cenę balu wliczony jest alkohol (0,5 l wódki na parę) lub wino oraz szampan. Cena: 275 zł od osoby. Rezerwacja: 502 273 575, 606 477 487.

Restauracja Portus
W menu sylwestrowym można znaleźć m.in.: indyka z gruszką zapiekaną z gorgonzolą i szpinakiem, francuską zupę cebulową z grzanką, a na deser semi freddo dell`amaretto. Oprócz tego inne dania: pieczone w rozmarynie żeberka, łosoś w cytrynowej panierce z sosem tzatziki. W cenę balu wliczony jest alkohol 0,5 l wódki lub 0,7 l wina na parę do tego szampan. Cena: 250 zł od osoby. W czasie imprezy czynny będzie hotel Portus. Rezerwacja: 59 84 39 118, 602 222 238.

Bytów

Centrum Ułan Spa
W atmosferze wspaniałej zabawy, podniosłych toastów oraz kolorowych fajerwerków przywitać można Nowy Rok w Centrum Ułan Spa w Bytowie. Zagra tam zespół Allabama. Na powitanie gości serwowany będzie koktajl noworoczny. Pierwszym daniem jest barszcz z uszkami. Drugie danie: polędwiczki z kurkami, ziemniaki zapiekane z dodatkami, fasolka szparagowa w aromatach wędzonki. W menu również: desery, przekąski, przystawki. W cenie także: szampan, 0,5 l wódki lub butelka wina. Cena: 250 zł od osoby. Rezerwacja: 59 822 32 47.

Restauracja Młyn
Szampańska zabawa rozpocznie się o godz. 20. W menu znajdziemy m.in. barszcz z pasztecikiem. Jako danie główne podane zostaną polędwiczki w sosie borowikowym, filet w sezamie, bukiet surówek, ziemniaki albo frytki do wyboru. Kawa i herbata bez ograniczeń. Słodka niespodzianka. W cenę balu sylwestrowego wliczony jest alkohol (1 l wódki na osobę) oraz szampan. Cena 300 zł od pary. Rezerwacja: 506 807 866.

Lębork

Restauracja Perła**
Superzabawa i dobra strawa. Apertif, dania gorące, kolacja, przystawki zimne i Danie Nocy. Te i inne niespodzianki czekają w czasie Balu Sylwestrowego w restauracji Perła.
W menu m.in. zupa orzechowa, polędwiczki wieprzowe w sosie leśnym z pieczonymi płatkami ziemniaków w aromatycznych ziołach, podane na sylwestrowej sałacie. Nie zabraknie też przekąsek, dań na zimno i ciepło, deserów, sałatek.
A na sam koniec Danie Nocy, czyli szynka płonąca serwowana w towarzystwie grzańca perfumowanego pomarańczą, skropioną nutą miodu, przebita goździkiem. Alkohol i napoje serwowane przez całą noc bez ograniczeń. Cena: 225 zł od osoby. Rezerwacja: 798 464 894.**

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza