Tu nie ma miejsc
Tu nie ma miejsc
Zajęte są już wszystkie miejsca na bale sylwestrowe w wielu restauracjach w Bytowie i Miastku. Biletów nie dostaniemy m.in. w restauracji Jaś Kowalski, w hotelu Zamek, restauracji Kaszubianka, zajeździe Ułan W.
Takie atrakcje proponują bytowskie restauracje i hotele na sylwestrową noc. Uwaga: zostało już niewiele miejsc.
Sylwestrowa noc na dziedzińcu bytowskiego zamku zapowiada się w tym roku skromnie. Od godz. 22 będzie prezentowana muzyka z odtwarzaczy muzycznych.
O północy burmistrz Bytowa złoży mieszkańcom życzenia, a zebrani będą mogli obejrzeć pokaz fajerwerków. Impreza zakończy się o godz. 1. Wszyscy, którzy nie są miłośnikami zabawy na świeżym powietrzu i mogą pozwolić sobie na kilkusetzłotowy wydatek, mogą wybrać się na zabawę organizowaną w hotelu lub restauracji.
Najatrakcyjniejszy program sylwestrowej zabawy proponuje hotel Bismarck w Dąbiu. Bal organizowany jest pod nazwą "Sylwester w stylu Las Vegas".
Na tę noc sala restauracyjna zamienia się w kasyno. Goście mogą wybierać z ruletki, pokera i black jacka. Goście będą mogli skosztować m.in. piersi z kurczaka w czarnej porzeczce, wiele dań rybnych, krem szparagowy. Do tańca będzie przygrywał zespół muzyczny Duet.
O północy pokaz fajerwerków. Te atrakcje przeznaczone są jednak dla ludzi z grubszym portfelem. Wstęp na zabawę kosztuje bowiem 300 zł od osoby.
W restauracji Myśliwska przy ul. Jana III Sobieskiego od osoby zapłacimy 180 zł. Za to goście dostaną 3 dania na ciepło np. szaszłyk lub indyka faszerowanego, a także tort, a nawet alkohol i szampan do toastu.
Do tańca będzie przygrywał zespół Romans, a w czasie zabawy będą organizowane liczne konkursy z nagrodami. Za 100 zł od osoby spędzimy sylwestra w restauracji Błękitna w Borzytuchomiu.
W menu: zimne zakąski, ciepłe mięsa, barszcz, kawa i ciasto, a także zimne zakąski i szampan. Zagra zespół Aksamit. O północy pokaz fajerwerków.
W Miastku wolne miejsca są jeszcze w restauracji Sawanah. Za 120 zł od osoby dostaniemy 4 ciepłe posiłki m.in. kurczaka w galarecie, barszcz czerwony, schabowego.
Marcin Prusak
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?