Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szczeciński browar z medalem i niepasteryzowanym bosmanem

Piotr Jasina [email protected] Fot. Andrzej Szkocki
Dyrektor szczecińskiego browaru Michał Gotowała (z prawej) i szef PR Leszek Siwecki z kuflem świeżego, niepasteryzowanego trunku.
Dyrektor szczecińskiego browaru Michał Gotowała (z prawej) i szef PR Leszek Siwecki z kuflem świeżego, niepasteryzowanego trunku.
Z pewnością ta wiadomość ucieszy smakoszy, bo na sklepowe półki trafił właśnie nowy bosman niepasteryzowany.

- Tradycja 160-letnia zobowiązuje - podkreślił podczas konferencji Michał Gotowała, dyrektor Bosmann Browar Szczecin. - Właśnie wprowadziliśmy do sprzedaży bosmana niepasteryzowanego w butelkach półlitrowych. Tego typu trunki wymagają najwyższego reżimu technologicznego. Nasz zakład takie wymogi spełnia.

Przy okazji dyrektor szczecińskiego browaru pochwalił się Srebrnym Medalem Jakości dla bosmana specjal. Został przyznany przez belgijskich ekspertów w bardzo prestiżowym branżowym konkursie międzynarodowym Monde Selection w Brukseli. Oceniano głównie jakość i smak.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza