Szczeciński browar z medalem i niepasteryzowanym bosmanem

Piotr Jasina piotr.jasina@gs24.pl Fot. Andrzej Szkocki
Dyrektor szczecińskiego browaru Michał Gotowała (z prawej) i szef PR Leszek Siwecki z kuflem świeżego, niepasteryzowanego trunku.
Dyrektor szczecińskiego browaru Michał Gotowała (z prawej) i szef PR Leszek Siwecki z kuflem świeżego, niepasteryzowanego trunku.
Z pewnością ta wiadomość ucieszy smakoszy, bo na sklepowe półki trafił właśnie nowy bosman niepasteryzowany.

- Tradycja 160-letnia zobowiązuje - podkreślił podczas konferencji Michał Gotowała, dyrektor Bosmann Browar Szczecin. - Właśnie wprowadziliśmy do sprzedaży bosmana niepasteryzowanego w butelkach półlitrowych. Tego typu trunki wymagają najwyższego reżimu technologicznego. Nasz zakład takie wymogi spełnia.

Przy okazji dyrektor szczecińskiego browaru pochwalił się Srebrnym Medalem Jakości dla bosmana specjal. Został przyznany przez belgijskich ekspertów w bardzo prestiżowym branżowym konkursie międzynarodowym Monde Selection w Brukseli. Oceniano głównie jakość i smak.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie