MKTG SR - pasek na kartach artykułów
11 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szpinak...
fot. archiwum

Takie są najzdrowsze polskie warzywa. Co powinno być na talerzu? Zobacz, jakie mają właściwości

Szpinak

Szpinak jest bogaty w żelazo. W 100 g ma 2,4 mg. Zawiera również sporą dawkę witaminy C oraz magnezu. Zawarte w nim antyoksydanty (wit.E, C, beta karoten) chronią nas przed wolnymi rodnikami i zapobiegają starzeniu się organizmu. Liście szpinaku są także bogate w witaminę A i B2 a także wapń, fosfor, jod, sód oraz potas.

Zobacz, jakie są najzdrowsze polskie warzywa.

Zobacz również

Tak było na Szczecineckiej Piątce i Duathlonie w Świątkach. Dla twardzieli [zdjęcia]

NOWE
Tak było na Szczecineckiej Piątce i Duathlonie w Świątkach. Dla twardzieli [zdjęcia]

Młodzi Opolanie podążają śladami bohaterów spod Monte Cassino

NOWE
Młodzi Opolanie podążają śladami bohaterów spod Monte Cassino

Polecamy

Przedsiębiorcy muszą mieć się na baczności. Oszuści obierają ich za cel

Przedsiębiorcy muszą mieć się na baczności. Oszuści obierają ich za cel

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało