Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tłusty Czwartek. Jutro będziemy objadać się pączkami (zdjęcia)

Fot. Kamil Nagórek
Fot. Kamil Nagórek
Sto tysięcy pączków i 150 kilogramów faworków smażą słupskie piekarnie w Tłusty Czwartek. Do tego dochodzi jeszcze produkcja domowa. Tego dnia dopuszczamy się największego obżarstwa w ciągu roku.
W slupskich piekarniach trwają juz przygotowania do Tlustego Czwartku.

Przed Tłustym Czwartkiem

W słupskich piekarniach smażenie faworków już trwa. Smażenie pączków zaczyna się dzisiaj wieczorem, bo zdaniem piekarzy, klienci lubią bardzo świeże pączki.

W sprawie pączków słupszczanie są tradycjonalistami. Lubią takie same jak ich rodzice i dziadkowie. - Większość klientów chce, żeby pączek miał ładny kulisty kształt, złocisto-brązowy kolor i miał marmoladowe nadzienie - mówią cukiernicy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza