Ile razy w waszym piure był grudki, choć ziemniak był dobrze ugotowany? Dlaczego, choć zawsze placki ziemniaczane robicie według tej samej receptury, czasem wychodzą cudownie chrupiące a innym razem nie? W większości takich małych kulinarnych katastrof winny jest ziemniak - a raczej nieodpowiednio dobrany do potrawy typ kartofla, czy - jak mówią poznaniacy - pyry.
Ziemniak, bohater październikowego W KUCHNI, nie ma dobrej opinii. A szkoda, bo potrafi zaskoczyć smakiem. Jeśli poświecicie mu nieco uwagi przekonacie się o tym sami.
Koniecznie wypróbujcie w swojej kuchni proste dania mistrza Artura Moroza, szefa kuchni restauracji Bulaj. A na specjalna okazję zróbcie danie z okładki - nie jest tak trudne jakby się mogło wydawać.
Zachęcamy też do eksperymentów z dynią, oraz przygotowania nie tylko dla najmłodszych, strasznych słodkości z okazji Haloween.
Październikowy numer W KUCHNI już w czwartek razem z papierowym wydaniem Głosu Pomorza!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?