Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

W hali w Koszalinie będzie profesjonalna gastronomia

Rafał Wolny [email protected] Tel. 94 347 35 99
W hali w Koszalinie będzie profesjonalna gastronomiaDo zagospodarowania jest 100 m kw na parterze po lewej i prawej stronie od wejścia głównego.
W hali w Koszalinie będzie profesjonalna gastronomiaDo zagospodarowania jest 100 m kw na parterze po lewej i prawej stronie od wejścia głównego. Radek Koleśnik
Estetyczny kiosk lub bar, zamiast prowizorycznej lady, a w miejsce swojskiego bigosu - popcorn oraz ciepłe i zimne przekąski. Już niedługo gastronomia w koszalińskiej hali widowiskowo-sportowej przejdzie z poziomu jarmarcznego na bardziej cywilizowany.

Rozstrzygnięto przetarg na organizację usług gastronomicznych w obiekcie. Najkorzystniejszą ofertę złożyła warszawska firma Sports Hospitality, która wcześniej startowała w konkursie na operatora hali. Zajmuje się ona obsługą gastronomiczną m.in. stadionu Legii Warszawa oraz gdańskiej areny, na której mecze rozgrywa tamtejsza Lechia.

- Mimo że są to dużo większe obiekty i o innej specyfice, będziemy chcieli wykorzystać doświadczenia stamtąd w przygotowaniu oferty dla Koszalina - mówi Adam Białk dyrektor operacyjny w spółce.

Firma zapewni już obsługę gastronomiczną dzisiejszego przedstawienia baletowego "Jezioro Łabędzie", ale, ze względu na małą ilość czasu na przygotowania, będą to stanowiska mobilne.

- Na pewno jednak będzie smacznie i profesjonalnie - zapewnia przedstawiciel Sports Hospitality, dodając, że docelowo w hali pojawią się punkty stałe.
Nie chce jednak na razie mówić czy będzie to restauracja, kibicowski pub na wzór lokalu "Łazienkowska 3", czy też firma poprzestanie na kiosku gastronomicznym.

Tych ostatnich jest na obsługiwanych przez nią stadionach kilka, a w ofercie mają napoje, słodycze, popcorn czy ciepłe przekąski, takie jak zapiekanki, hot dogi i hamburgery. - Chcielibyśmy też sprzedawać piwo o obniżonej zawartości alkoholu, ale jak ostatecznie będzie wyglądała nasza działalność zdecydujemy po rozmowach z zarządcą obiektu - podkreśla Adam Białk.

Do spotkania ma dojść jeszcze w tym tygodniu. Do zagospodarowania jest 100 m kw na parterze po lewej i prawej stronie od wejścia głównego. W ramach inwestycji najemca zobowiązany jest do wykonania aranżacji i wyposażenia części konsumpcyjnej i baru. Aranżacja nie może utrudniać komunikacji i ograniczać dróg ewakuacyjnych.
W zamian za możliwość prowadzenia gastronomii w hali spółka będzie płacić 2,46 tys. zł miesięcznego czynszu (brutto) oraz przekazywać właścicielom 8 proc. zysku netto.
 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza