W Łodzierzy gotowali po kaszubsku

Andrzej Gurba
Andrzej Gurba
W Łodzierzy gotowali po kaszubsku.
W Łodzierzy gotowali po kaszubsku. Andrzej Gurba
W Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Łodzierzy odbyły się warsztaty kulinarne z kuchni kaszubskiej, które poprowadziła Anna Balcerzak autorka książki ,,Potrawy stare i współczesne na każdą okazję”.

Młodzież z klasy III ZSZ o profilu kucharz, pod opieką nauczycielki przedmiotów zawodowych Renaty Szepel, miała okazję wspólnie z autorką książki przygotować tradycyjne dania kuchni kaszubskiej m.in: chleb franciszkański, kiszkę kaszubską, kurę w potrawce, sos potrawkowy, frytki kaszubskie, ciasto szpinakowe i oszukaną czerninę.

- Organizacja warsztatów kulinarnych z kuchni kaszubskiej to jeden z elementów naszej współpracy z łodzieską szkołą - mówi Ewa Ostrowska-Łukasiewicz prezes Zrzeszenia Kaszubsko-Pomorskiego w Miastku.

Najczęściej czytane na gp24.pl:

gp24

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie