- W ofercie mamy 20 gatunków pierogów, ale nie tylko. Proponujemy też 17 zestawów obiadowych, naleśniki i sałatki - mówi Jolanta Rozkosz, szefowa. - Miłośnikom jedzenia na ostro polecam pierogi a'la gołąbki z mięsem, ryżem i sosem pomidorowym, a łasuchom - pierożki z ryżem, jabłkami i cynamonem albo a'la sernik - dodaje.
Wszystkie pierożki przyrządzane są na miejscu według receptury pani Jolanty.
- Moje pierogi to smaki dzieciństwa zamknięte w cieście pierogowym. Ciągle wymyślam nowe receptury - mówi pani Rozkosz.
Skąd pomysł na pierogarnię? - Zawsze lubiłam robić pierogi i już od dawna podawałam je w najróżniejszych postaciach. Na prośbę kolegi zaczęłam robić na zamówienia do firm. Ludziom posmakowało i zamówienia były coraz częściej. Postanowiłam więc otworzyć własny lokal - opowiada pani Jolanta.
Lokal jest bardzo miły i przytulny, urządzony w ciepłych, przyjemnych barwach. Do dyspozycji klientów jest dziewięć drewnianych stolików.
Jest to też idealne miejsce na biznesowe spotkania i lunche, gdyż w lokalu jest bezprzewodowy i darmowy dostęp do internetu. Można wiec spotkać się tam, aby omówić ważne sprawy służbowe, ale też sympatycznie porozmawiać przy kawie. W ofercie sa też smaczne śniadania, m.in. jajecznica na boczku, czy omlet z warzywami. Lokal znajduje się przy ul. Słowackiego i co ważne, czynny jest codziennie już od godz. 9 rano do 18 (w soboty od godz. 10, w niedziele od godz. 11 do 17). Ceny są bardzo przystępne. Jest też dowóz do klienta.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?