Wędzarnia Belona, 10 lat unikatowego smaku i tradycji

Artykuł sponsorowany Wędzarnia Belona
Belona, czyli rodzinna firma z Dziwnowa słynąca z jakości i unikatowego smaku wędzenia ryb, startuje w plebiscycie Nasze Dobre w kategorii producent żywności. Ich ryby są wędzone naturalnie drewnem olchowym oraz owocowym.

„Belona” działa w Dziwnowie już od ponad 10 lat. a. A co najważniejsze, działa przez cały rok. To firma, którą tworzą: Targ Rybny, całoroczna wędzarnia i smażalnia czynna sezonowo - średnio od maja do końca października. W wędzarni można zamawiać dania do zjedzenia na miejscu oraz zabrania na wynos. Wszystkie ryby są na bieżąco wędzone ze świeżych produktów wysokiej jakości.
Ryby dostępne w ofercie „Belony” pochodzą z własnego połowu, a także z lokalnych skupów ryb. Klienci mogą wybierać spośród bałtyckich gatunków, takich jak: dorsz, flądra, turbot, węgorz, troć czy śledź. Sam proces przygotowania ryby do wędzenia opiera się na solance składającej się tylko z wody i soli.

W przyszłości jest planowane powiększenie zakładu o nowe stanowiska do obróbki ryb, a także nowe miejsca przechowywania surowca. - Nasze produkty, dzięki podejmowanym przez nas działaniom, dają pracę między innymi rybakom, którzy zdają nam ryby - wyjaśnia Bartosz Andrysiak, Belona. - Nasza firma nastawiona jest na klienta indywidualnego, a przyjęta strategia rozwoju opiera się o zwiększenie udziału w rynku lokalnym poprzez powiększanie zasobów produkcyjnych, takich jak nowe wędzarnie .

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Wędzarnia Belona, 10 lat unikatowego smaku i tradycji - Głos Koszaliński

Wróć na gp24.pl Głos Pomorza