- Często słyszę pytania, co jest najważniejsze w zupie rybnej. Odpowiadam, że oczywiście ..ryby. Dobrze jest mieć co najmniej trzy gatunki ryb. A jeśli nie ma całych ryb, to trzeba postarać się choć o głowy, kręgosłupy. Najlepiej jak są ryby, i słodkowodne, i morskie. No i trzeba taką zupę podostrzyć. Można na różne sposoby. Jeden ze sposobów to marynowana papryka, a drugi sposób to kiszone ogórki, najlepiej domowej roboty. Z tych ogórków robimy sos, dodając jeszcze koperek. No i oczywiście, jak w polskiej kuchni, trzeba zaciągnąć śmietaną - mówi Górski.
Zupa rybna w Bytowie ugotowana została na pstrągach, dorszach i tilapii. Degustowano ją przy zamku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?