Wielki test pączków na Tłusty Czwartek (wideo, zdjęcia)
Zgodnie z wieloletnią tradycją „Głosu Pomorza” zapraszamy Państwa na nasz subiektywny ranking pączków.
Kontynuujemy naszą tradycję i przedstawiamy ranking pączków ze słupskich piekarni i cukierni oraz marketów. Ocenialiśmy je w osobnych kategoriach, gdyż te z marketów często wykonywane są z gotowych, zamrożonych mieszanek, za to są dużo tańsze od tych z cukierni. Mają też swoich zwolenników.
Wczoraj zakupiliśmy 18 pączków - 12 w cukierniach, a 6 w marketach. Prosimy o wyrozumiałość, jeśli nie dotarliśmy do każdej cukierni w mieście. W niektórych sytuacjach pączków już po prostu nie było.
Warto zaznaczyć także, że ceny są takie, jakie były wczoraj. Dzisiaj prawdopodobnie niektóre markety i cukiernie będą miały promocyjne ceny.
Podkreślamy, że jest to nasz subiektywny ranking, bo smak, jak i uroda - to rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje. W ocenianiu walorów wizualnych i smakowych pomagała nam wczoraj Teresa Zamojdzin, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w Zespole Szkół Elektryk w Słupsku.
Bagietka, Domin, Przyjaciel Piekarz, Cyman, Konkol i Wenta - to pączki z tych piekarni i cukierni zdobyły najwięcej gwiazdek. Ocenialiśmy paczki jak najbardziej tradycyjne, z marmoladą, lukrem lub cukrem pudrem. Pełny ranking zamieszczamy poniżej.
<script async defer class="XlinkEmbedScript" data-width="640" data-height="360" data-url="//get.x-link.pl/034bb63c-9b74-6ca9-9743-6aa6cb15bc1a,ed6fbb06-90d6-f8d5-bdec-8a96e3879cc3,embed.html" type="application/javascript" src="//prodxnews1blob.blob.core.windows.net/cdn/js/xlink-i.js?v1" ></script>