Ustecka restauracja AlDente działa już 10 lat. Na sukces i uznanie klientów zapracowała sobie świetną kuchnią o włoskim rodowodzie.
-Postawiliśmy tylko na włoską kuchnię. To w Italii nabywaliśmy kulinarnego doświadczenia i postanowiliśmy z niego skorzystać w Ustce - mówi Stanisław Łapszys, szef lokalu przy ul. Wilczej 16. Dania w AlDente powstają z podobnych składników, które zalecają włoskie receptury, np. sosy są tylko z prawdziwych pomidorów.
-Smaki polskich klientów są nieco inne niż Włochów. Dlatego dostosowujemy potrawy do gustu naszych gości - mówi szef restauracji. - Przekonujemy ich jednak do dodatków, które jeszcze niedawno były u nas dość egzotyczne, np. karczochów, rukoli czy sera gorgonzola, który wyśmienicie smakuje po upieczeniu.
Stanisław Łapszys podkreśla, że restauracja to dla niego nie tylko praca, ale i pasja. - Trzeba kochać to, co się robi, by robić to dobrze. I chyba nam się udaje, bo mamy stałych klientów, którzy polecają nas swoim znajomym. Doceniają nas turyści, którzy przyjeżdżają latem do Ustki oraz słupszczanie, którzy specjalnie fatygują się z przyjazdem do nas na obiad czy kolację - mówi szef AlDente.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?