MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fasola i inne rośliny strączkowe do idealny dodatek do dań,...
fot. ROMAN ODINTSOV / Pexels

Z czym najlepiej jeść jajka? 5 najzdrowszych dodatków. Wzbogać o nie jajka faszerowane, tortille i szakszukę, a efekty Cię zaskoczą!

Jaja i rośliny strączkowe

Fasola i inne rośliny strączkowe do idealny dodatek do dań, w których brakuje błonnika pokarmowego, są także świetnym źródłem białka. Sprawia to, że dani z ich dodatkiem są bardziej sycące. Dodatkowo dostarczają wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz licznych witamin i składników mineralnych. Można dodać je do omletu lub tortilli.

Zobacz również

Awanturował się na stacji w Ostrowcu – stanie przed sądem

NOWE
Awanturował się na stacji w Ostrowcu – stanie przed sądem

Dym w Karczmie w Hucie Szklanej. Co się wydarzyło?

Dym w Karczmie w Hucie Szklanej. Co się wydarzyło?

Polecamy

Śmiertelny wypadek na DW222. Nie żyje 19-letnia kobieta

Śmiertelny wypadek na DW222. Nie żyje 19-letnia kobieta

Sprawdź najpopularniejszy kierunek wakacyjny 2024. Ile wydamy na urlop?

Sprawdź najpopularniejszy kierunek wakacyjny 2024. Ile wydamy na urlop?

W czerwcu pierwsze kurki. To musisz wiedzieć o pieprznikach jadalnych

W czerwcu pierwsze kurki. To musisz wiedzieć o pieprznikach jadalnych