Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Kolejny hat-trick Cristiano Ronaldo w Arabii Saudyjskiej. Aż trudno je zliczyć WIDEO

Kolejny hat-trick Cristiano Ronaldo w Arabii Saudyjskiej. Aż trudno je zliczyć WIDEO

Wojownicy Maryi modlili się na ulicach Piły

Wojownicy Maryi modlili się na ulicach Piły

Polecamy

Liga Mistrzów siatkarzy: „Igła” typuje zwycięzcę finału w Antalyi

Liga Mistrzów siatkarzy: „Igła” typuje zwycięzcę finału w Antalyi

Giro d'Italia. Startuje wyścig, 22. tour Rafała Majki

Giro d'Italia. Startuje wyścig, 22. tour Rafała Majki

Ciekawe starcia w wyborach do PE na Pomorzu. Kto jest na listach?

Ciekawe starcia w wyborach do PE na Pomorzu. Kto jest na listach?