Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ze sklepów wreszcie znikną wędliny ze zmielonych kości, świńskiej skóry i tłuszczu?

Oprac. (d-ka)
Ministerstwo radzi konsumentom, by wybierali wędliny bez MOM
Ministerstwo radzi konsumentom, by wybierali wędliny bez MOM SXC
Producenci nadal wytwarzają z tego wędliny. Resort rolnictwa uważa, że klienci... sami powinni z tym walczyć.

Na portalu dlahandlu.pl czytamy też, że wędliny "z dolnej półki" to już połowa naszego rynku. Z MOM, czyli mięsa oddzielanego mechanicznie, robi się tanie parówki i pasztety, kiełbasy, gotowe dania, takie jak pulpety, klopsy. Wędliny "z dolnej półki" to już połowa naszego rynku.

Ministerstwo radzi konsumentom, by czytali etykiety i jeśli chcą, wybierali wędliny bez MOM. Z danych Polskiej Federacji Producentów Żywności wynika, że robi to 30 proc. konsumentów, a tylko połowa z nich potrafi zrozumieć, co czyta - informuje portal dlahandlu.pl

Źródło: dlahandlu.pl

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Ze sklepów wreszcie znikną wędliny ze zmielonych kości, świńskiej skóry i tłuszczu? - Gazeta Pomorska

Wróć na gp24.pl Głos Pomorza