Do konkursu można zgłaszać produkty, które są wytwarzane w sposób niemasowy, z lokalnych surowców lub przy użyciu lokalnych metod wytwarzania. Zgłoszony produkt powinien być dostępny w sprzedaży w regionie słupskim.
- Zapraszamy też lokalnych usługodawców oraz inicjatorów regionalnych wydarzeń, do zgłaszania swoich usług i inicjatyw – jeżeli formą lub treścią nawiązują do lokalnych tradycji i zwyczajów - mówią organizatorzy. - Oczekujemy produktów i usług przyjaznych środowisku, wysokiej jakości, unikalnych i takich, które mogą stać się wizytówką regionu
Zgłoszenia do konkursu o certyfikat marki lokalnej Zielone Serce Pomorza przyjmowane są w trzech kategoriach: kulinaria regionalne/artykuły spożywcze, wyroby rękodzielnicze i rzemieślnicze, usługi/wydarzenia lokalne.
Aby wziąć udział w konkursie należy wypełnić kartę zgłoszeniową i dostarczyć ją do biura Lokalnej Grupy Działania Partnerstwo Dorzecze Słupi w Krzyni (Krzynia 16, 76-248 Dębnica Kaszubska) – osobiście lub mailem ([email protected]) lub pocztą tradycyjną. Forma prezentacji jest dowolna, powinna być jednak adekwatna do prezentowanego produktu/usługi/wydarzenia i umożliwić Komisji Konkursowej zapoznanie się z nim oraz jego ocenę. Zgłoszenia przyjmowane są do 16 października 2020 roku.
Dziennik Zachodni / Wybory Losowanie kandydatów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?