Filozofia Zero Waste (ang. bez śmieci), to styl życia, zgodnie z którym człowiek stara się generować jak najmniej odpadów, a tym samym nie zanieczyszczać środowiska. Dotyczy to również sztuki kulinarnej.
Warsztaty odbędą się w ramach Zielonego Punktu, a ich organizatorem jest Filia nr 8 Miejskiej Biblioteki Publicznej w Słupsku. Spotkanie poprowadzi konsultantka ds. zrównoważonego rozwoju Virginia Little, założycielka firmy Little Greenfinity i Fundacji One Planet. Wśród przygotowywanego menu znajdą się m.in. świeże soki (do wyboru: jabłko/buraczki/imbir, marchewka/truskawki lub marchewka/ogórek) a także zielony chłodnik (zimna zupa z listek rzodkiewek, z zielonych groszków i z miętą).
Warsztaty odbędą się 14 czerwca (czwartek) o godz. 15 oraz 15 czerwca (piątek) o godz. 10. Oba spotkania w bistro Vega przy ul. Nowobramskiej. Organizatorzy zapraszają rodziców z dziećmi, młodzież i dorosłych. Zapisy w Filii nr 8 MBP, ul. Braci Gierymskich 1, tel. 59 843 26 05.
Zobacz także: Gotowanie po kaszubsku. Drugą edycję konkursu wygrali gimnazjaliści z Redzikowa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?