Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zmiany w słupskiej Cechowej. Teraz także bar

Monika Zacharzewska [email protected]
Zmiany w słupskiej Cechowej. Teraz także barRestauracja Cechowa przy ul. Kowalskiej poszerzyła działalność o strefę barową. Zatrudnienie znalazły dwie osoby.
Zmiany w słupskiej Cechowej. Teraz także barRestauracja Cechowa przy ul. Kowalskiej poszerzyła działalność o strefę barową. Zatrudnienie znalazły dwie osoby. Łukasz Capar
Dzięki dofinansowaniu z urzędu pracy restauracja Cechowa w Słupsku poszerza działalność. Są też dodatkowe miejsca pracy.

Elżbieta Marczak, kierująca od trzech lat rodzinną firmą, jaką jest popularna wśród słupuszczan restauracja Cechowa, dwa lata temu została laureatką naszego plebiscytu "Kobieta Przedsiębiorcza". 
Teraz, wraz z synem Sebastianem, z którym prowadzi biznes, po raz kolejny udowodniła, że zasługuje na ten tytuł. 

- Przez trzy lata prowadziliśmy tradycyjną restaurację w której też organizowaliśmy imprezy okolicznościowe. I nie rezygnujemy z tego. Jednak zauważyliśmy, że na co dzień ludzie nie mają czasu, by czekać kilkadziesiąt minut na podanie obiady zamawianego z karty. Chcą zjeść szybko, tanio, ale i smacznie. Dlatego pomyśleliśmy o otworzeniu przy restauracji Cechowa baru obiadowego - mówi Elżbieta Marczak.

Wydzierżawiła więc przylegający do restauracji taras, wyremontowała go, wyposażyła i wystąpiła do Powiatowego Urzędu Pracy w Słupsku o dotację na poszerzenie działalności i doposażenie lokalu. 

- Otrzymałam ponad 40 tysięcy zł, dzięki którym mogłam doposażyć kuchnię m.in. w nową kuchenkę i naczynia, sztućce, garnki, specjalne pojemniki oraz mogłam zatrudnić dwie dodatkowe osoby, pomocnika kucharza i kelnerkę - opowiada nam pani Elżbieta. 

W efekcie od kilku dni przy Cechowej, która mieści się przy ul. Kowalskiej, działa bar, z którego okien widać Słupię. Ma osobne wejście i kilkanaście stolików. 

- Od poniedziałku do piątku w godz. 11-18 serwujemy w nim gorące dania obiadowe. Wszystko gotujemy codziennie rano na miejscu ze świeżych produktów - zapewnia Sebastian Marczak. - Codziennie oferujemy też jeden zestaw dnia, czyli zupę i drugie danie w promocyjnej cenie. 

Dania ze strefy baru można zjeść na miejscu lub zabrać zapakowane na wynos.

- Myślimy też jeszcze o dowożeniu potraw przy zamówieniach telefonicznych - przyznaje pan Sebastian.

od 7 lat
Wideo

Wyniki II tury wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza