Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bajgiel dba o nasze zdrowie

Irena Boguszewska
Irena Boguszewska
Bajgiel to jedna z największych piekarni w naszym regionie. Jej produkty znaleźć można w małych sklepikach i dużych sieciach. Do plebiscytu zgłosiła chleb Samo zdrowie.
Bajgiel to jedna z największych piekarni w naszym regionie. Jej produkty znaleźć można w małych sklepikach i dużych sieciach. Do plebiscytu zgłosiła chleb Samo zdrowie. Piekarnia Nasz Bajgiel
Bajgiel to jedna z największych piekarni w naszym regionie. Jej produkty znaleźć można w małych sklepikach i dużych sieciach. Do plebiscytu zgłosiła chleb Samo zdrowie.

Wszystkie wyroby z piekarni Bajgiel są smaczne i zdrowe. Każdy chleb pieczony jest zgodnie z tradycyjnymi recepturami, ale przy wykorzystaniu najnowocześniejszych technologii. Jednak chleb Samo zdrowie powstał specjalnie z myślą o klientach, których organizmy nie tolerują drożdży. Okazuje się, że takich jest coraz więcej.

- Jego recepturę opracowaliśmy specjalnie dla nich. Chleb Samo zdrowie produkowany jest wyłącznie na zakwasie, bez dodatku drożdży - mówi Wiesław Reichert, jeden z właścicieli piekarni Bajgiel. - Rośnie więc wyłącznie siłą kwasu. Dodajemy do niego, przede wszystkim dla zdrowia, ale również i dla smaku - różne ziarna, takie jak słonecznik, dynia, siemię lniane itd.

Piekarnia Bajgiel, która mieści się w podkoszalińskim Będzinie, oferuje nam chleby - biały (który stanowi połowę dziennej produkcji) oraz tak zwane chleby kolorowe. Na szczególne względy klientów zasłużyły sobie: Kołodziej, Siedem ziaren oraz chleb królewski. Takie chleby nie tylko dobrze smakują, długo zachowują świeżość, ale też służą naszemu zdrowiu. Piekarnia, która istnieje na rynku od ponad ćwierć wieku, cały czas inwestuje w rozwój, zakład, a także w ochronę środowiska. Niedawno zainwestowała też m.in. w niezwykle nowoczesny „system budowania smaku”. Stworzyła specjalną chłodnię, w której utrzymywana jest taka temperatura, aby zahamowany był proces wyrastania, ale za to by mogły w niej pracować enzymy zawarte w składnikach. To one właśnie, bez żadnych polepszaczy, „budują” smak. Chleb powstaje z podstawowych składników, takich jak mąka (dziennie w Bajglu przerabia się około 14 ton mąki, która pochodzi głównie z młynów PZZ w Stoisławiu) i zakwas.

Bajgiel swoim klientom oferuje nie tylko pieczywo (chleby i bułki), ale i słodkie wypieki, a nawet torty na różne okazje. Szczególnymi względami klientów cieszą się serniki i sezonowe ciasta z owocami.

Zobacz także:

Gala Nasze Dobre

Gala Nasze Dobre. Najlepsze firmy z Pomorza w Filharmonii [w...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na gp24.pl Głos Pomorza