MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Buraki znane są ze swoich właściwości hipotensyjnych, czyli...
fot. bialasiewicz/123RF

Dlaczego warto jeść barszcz czerwony i buraki? Wspierają układ krążenia, łagodzą objawy niestrawności oraz obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Buraki znane są ze swoich właściwości hipotensyjnych, czyli łagodnie obniżających ciśnienie tętnicze krwi. Zawdzięczają to znacznej zawartości potasu, który reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową, obniża ciśnienie krwi, a także zmniejsza obrzęki oraz wspiera walkę z cellulitem wodnym. Te właściwości wykazuje nie tylko surowy burak, ale również sok, zakwas i barszcz czerwony.

Zobacz również

Kręgielnia Split w Radomiu pełna piłkarskich emocji [ZDJĘCIA]

Kręgielnia Split w Radomiu pełna piłkarskich emocji [ZDJĘCIA]

Wernisaż prac "O rzece" w pływającej galerii na Odrze we Wrocławiu!

Wernisaż prac "O rzece" w pływającej galerii na Odrze we Wrocławiu!

Polecamy

Windows 98 ma dzisiaj swoją rocznicę powstania. Czym zachwycał 26 lat temu?

Windows 98 ma dzisiaj swoją rocznicę powstania. Czym zachwycał 26 lat temu?

Ta kaszubska zupa ma śmieszną nazwę, ale smakuje wspaniale. Sycący obiad w 30 minut

TYLKO U NAS
Ta kaszubska zupa ma śmieszną nazwę, ale smakuje wspaniale. Sycący obiad w 30 minut

40-latek ze Sławna podejrzany o kradzież 6 pojazdów o wartości ponad 400 tysięcy zł

40-latek ze Sławna podejrzany o kradzież 6 pojazdów o wartości ponad 400 tysięcy zł