MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Jak słupszczanie przyrządzają grzyby? Zobacz sondę wideo

Dorota Aleksandrowicz
Postanowiliśmy zapytać mieszkańców Słupska oraz turystów pod jaką postacią grzyby smakują im najbardziej i jakie gatunki preferują.
Postanowiliśmy zapytać mieszkańców Słupska oraz turystów pod jaką postacią grzyby smakują im najbardziej i jakie gatunki preferują. Piotr Przybylak
Od dwóch tygodni do naszej redakcji przychodzą grzybiarze, aby pochwalić się swoimi znaleziskami. Świadczy to o tym, że w rejonach Słupska i Ustki grzyby obrodziły i kuszą zarówno grzybiarzy amatorów jak i specjalistów.

Postanowiliśmy zapytać mieszkańców Słupska oraz turystów pod jaką postacią grzyby smakują im najbardziej i jakie gatunki preferują. Odpowiedzi były różne. Jedni wolą jajecznicę z kurkami, inni borowiki smażone z cebulką, a jeszcze inni lubią grzyby ususzyć. Takie dodają do pierogów czy bigosu na wigilię.

Znalazły się także osoby, które lubią grzybki w occie czy z ... żubrówką. Każdy ma jakiś sposób na nie.

Wśród osób, które zdradziły nam swoje przepisy i gusta smakowe znaleźli się także zapaleni grzybiarze. Niektórzy mieszkają nawet nieopodal lasu, a grzybki mają na wyciągnięcie ręki.

Zapraszamy do obejrzenia sondy o gustach smakowych słupszczan i turystów.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza