Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kotlety mielone z nadzieniem serowo-ziołowym

sxc.hu
sxc.hu
Nadzienie serowo-ziołowe idealnie pasuje do kotletów mielonych.

Składniki:
500g chudego mięsa mielonego, jajko, łyżka bułki tartej, 2 łyżki oleju, pieprz, 100g sera pleśniowego, łyżka posiekanej natki pietruszki, łyżka posiekanego koperku, łyżka posiekanego szczypiorku, łyżeczka majonezu, ziarenka smaku.

Przygotowanie:
Ser pleśniowy pokruszyć, wymieszać z zieleniną i majonezem. Mięso mielone połączyć z jajkiem, bułką tartą, doprawić ziarenkami smaku i pieprzem.

Mięsną masę podzielić na 6 części. Każdą część nadziać pastą serowo-ziołową i formować owalne kotlety. Każdy posmarować olejem, ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec około 5 minut z każdej strony. Podawać np. z sosem tatarskim.

Czytaj e-wydanie »

Słodkie okazje z wysokimi rabatami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza