Składniki:
500g chudego mięsa mielonego, jajko, łyżka bułki tartej, 2 łyżki oleju, pieprz, 100g sera pleśniowego, łyżka posiekanej natki pietruszki, łyżka posiekanego koperku, łyżka posiekanego szczypiorku, łyżeczka majonezu, ziarenka smaku.
Przygotowanie:
Ser pleśniowy pokruszyć, wymieszać z zieleniną i majonezem. Mięso mielone połączyć z jajkiem, bułką tartą, doprawić ziarenkami smaku i pieprzem.
Mięsną masę podzielić na 6 części. Każdą część nadziać pastą serowo-ziołową i formować owalne kotlety. Każdy posmarować olejem, ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec około 5 minut z każdej strony. Podawać np. z sosem tatarskim.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?