"Śledź po Łebsku", to sztandarowy produkt lokalnego przedsiębiorstwa z Łeby, firmy Przetwórstwa Rybnego ASAR. Produkt, który cieszy się dużym powodzeniem wśród turystów odwiedzających Łebę, wpisano do katalogu potraw regionalnych województwa pomorskiego „Smaki Północnych Kaszub”.
Warunkiem koniecznym branym pod uwagę przy wpisaniu danego produktu do katalogu potraw regionalnych jest lokalna, całoroczna produkcja oraz rekomendacja wystawiona przez turystów.
Zakład Przetwórstwa Rybnego ASAR działa w Łebie od 1989 roku. Firma ma duże doświadczenie w produkcji kawioru, przetworów rybnych i konserw.
Projekt „Smaki Północnych Kaszub” jest wspólną inicjatywą gmin nadmorskich wchodzących w skład stowarzyszenia NORDA „Gdynia i Północne Kaszuby”.
ZOBACZ TAKŻE UE zniosła okres ochronny dorsza. Rybacy w Ustce protestują
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?