Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Łosoś w ziemniaczanych łuskach

sxc.hu
sxc.hu
Składniki: 800g fileta z łososia ze skórą, 3 ziemniaki, 50g masła, łyżka oliwy, jajko, mielona słodka papryka, sól, pieprz.

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy i kroimy na cienkie plastry. Filet z łososia solimy i smarujemy żółtkiem, do łososia przyklejamy plastry ziemniaka układając je od strony ogona, tak aby każda warstwa przykrywała poprzednią, do połowy. Aluminiowa tackę smarujemy oliwą, kładziemy na niej łososia warstwa ziemniaków do dołu.

Obracamy rybę wraz z ziemniakami, na ziemniakach układamy masło i grilujemy około 10 minut aż mięso łososia zacznie przybierać biała barwę a ziemniaki będą miały kolor złocisty. Obrócić łososia i piec około 4-5 minut.

Przed podaniem doprawić solą, papryką i pieprzem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza