Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy i kroimy na cienkie plastry. Filet z łososia solimy i smarujemy żółtkiem, do łososia przyklejamy plastry ziemniaka układając je od strony ogona, tak aby każda warstwa przykrywała poprzednią, do połowy. Aluminiowa tackę smarujemy oliwą, kładziemy na niej łososia warstwa ziemniaków do dołu.
Obracamy rybę wraz z ziemniakami, na ziemniakach układamy masło i grilujemy około 10 minut aż mięso łososia zacznie przybierać biała barwę a ziemniaki będą miały kolor złocisty. Obrócić łososia i piec około 4-5 minut.
Przed podaniem doprawić solą, papryką i pieprzem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?