MISTRZOWIE SMAKU 2018 - Poznaj liderów plebiscytu
KELNER ROKU
Aleksandra Weiland Restauracja Bursztynowa, Hotel Lubicz Wellness & Spa, Ustka
Stanie w miejscu nie jest dla mnie
Pani Aleksandra Weiland przygodę z gastronomią rozpoczęła w wieku 16 lat. Jeszcze jako
uczennica technikum odbywała praktyki oraz pracowała na sezon. Po ukończeniu szkoły i
zdobycia technika hotelarstwa, odbyła miesięczny staż. Dzisiaj pracuje jako kelnerka w
restauracji w Hotelu Lubicz w Ustce.
Jest osobą, która nie lubi siedzieć w miejscu. Ważny jest kontakt z innymi ludźmi. Te
czynniki sprawiają, że jest zadowolona ze swojej pracy i nie chciałaby jej na razie zmienić. W
swoim zawodzie stale się rozwija. Ukończyła szkolenia z alkoholi, takich jak: wino, whisky,
alkohole wysokoprocentowe. Poszerzanie horyzontów to dla niej priorytet.
W wolnym czasie lubi odpoczywać w gronie rodziny i znajomych. Oprócz tego uwielbia
podróżować, biegać oraz słuchać muzyki. Jej pasją są również kwiaty. Ukończyła kurs
florystyczny, dzięki któremu sama potrafi stworzyć piękne kompozycje kwiatowe.
Udział w plebiscycie Mistrzowie Smaku 2018 jest jej debiutem. Do tej pory nie stratowała w
podobnego typu konkursach. Bardzo dużo klientów restauracji chwali ją za jej podejście do
pracy oraz szczery uśmiech. To oni zgłosili jej kandydaturę do tytułu Najlepszego Kelnera.