![KUCHARZ ROKU...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/5b/bc/5b5859d18f9d5_o_large.jpg)
MISTRZOWIE SMAKU 2018 - Poznaj liderów plebiscytu
KUCHARZ ROKU
Adam Glaziński Restauracja Syrenka, Ustka
Często wymyślam nowe dania
Adam Glaziński, kandydat do tytułu Najlepszego Kucharza w plebiscycie Mistrzowie Smaku swoje doświadczenie zdobył w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Słupsku. Ukończył kierunek technik żywienia i usług gastronomicznych, a zaraz po szkole rozpoczął pracę w restauracji Syrenka w Ustce.
Gotowanie sprawia mu ogromną przyjemność oraz pozwala spełnić marzenia. Uwielbia wymyślać nowe dania, praktykować mniej znane dziedziny gastronomii, takie jak kuchnia molekularna. W naszym regionie nie jest ona jeszcze tak powszechna.
W restauracji, co weekend kucharze tworzą swoje menu. Mogą zaproponować coś od siebie. Pan Adam bardzo często tworzy wyjątkowe potrawy, które doceniane są przez wszystkich klientów, którzy postanowią je skosztować. Nie ma swojej ulubionej kuchni, dlatego otwarty jest na wszystko. Każde z dań jest dopracowane, ponieważ dla kucharza nie jest to tylko praca, ale też pasja. Zadowolony klient to podstawa.
W wolnych chwilach uwielbia jeździć na rowerze. Nie jest jednak to zwykła jazda, lecz jazda ekstremalna. Kocha adrenalinę, nie umie usiedzieć w miejscu, dlatego to wszystko idealnie do niego pasuje.