Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pizzę i kebab w Słupsku możesz już zamówić przez internet

Fot. Kamil Nagórek
Bar Mamma Mia przyjmuje zamówienia potraw przez internet. E-maile będą też odczytywane na faksie, co ułatwi pracę obsłudze.
Bar Mamma Mia przyjmuje zamówienia potraw przez internet. E-maile będą też odczytywane na faksie, co ułatwi pracę obsłudze. Fot. Kamil Nagórek
Pierwszy w Słupsku lokal wprowadził możliwość zamawiania posiłków przez internet. Strona internetowa z zamówieniami w przyszłym tygodniu ma być w całości gotowa.

Zdecydował się na to bar bistro Mamma Mia przy ul. Niedziałkowskiego. Zamawianie posiłków odbywa się na tej samej zasadzie, co zakupy w sklepie internetowym. Trzeba wejść na stronę internetową lokalu i z przedstawionej tam oferty posiłków wybrać coś dla siebie, dodać do koszyka zakupów, wpisać adres wysyłki zamówionego dania.

- Strona na razie działa na próbę, choć posiłki już można zamawiać - mówi Marek Nowakowski, właściciel baru Mamma Mia. - W przyszłym tygodniu zwiększymy ofertę i udoskonalimy sposób zamawiania. Obecnie zamówienie internetowe dochodzi na adres skrzynki e-mail. Pracujemy nad tym, aby zamówienie dochodziło jednocześnie na numer faksu. To o wiele ułatwi nam pracę.
Skąd pomysł na zamówienia przez internet?

- Wielu naszych klientów pracuje przy komputerach i na stałe posługuje się internetem, więc dla nich zamówienia w sieci będą najwygodniejsze - tłumaczy Nowakowski.

- Sklepy internetowe znamy wszyscy, więc lokale internetowe też powinny się spodobać.
Jak zapewnia obsługa lokalu, zamówione w sieci posiłki dostarczane są w ciągu godziny od momentu zamówienia. Koszty dowozu i czas oczekiwania jest taki sam jak przy zamówieniach telefonicznych.

Zamówienie internetowe można składać 24 godziny na dobę przez cały rok. Zamówienia złożone po zamknięciu lokalu, w soboty, niedziele oraz święta - będą realizowane następnego dnia roboczego.

- Już wcześniej myśleliśmy o tym, ale zrezygnowaliśmy, bo mamy tak wiele zamówień telefonicznych, że nie potrzebujemy dodatkowej formy zamawiania - tłumaczy Joanna Juzyszyn-Maciąg, właścicielka baru Pod Kasztanem.

- Słupscy klienci są bardzo tradycyjni i wolą sprawdzone sposoby zamawiania.

Czytaj więcej informacji ze Słupska

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza