MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fefernuski kociewskie...
fot. arch.

Poznaj regionalne przysmaki z Pomorza. Oto dania, których warto spróbować

Fefernuski kociewskie

Fefernuski to malutkie ciasteczka z piernika obtoczone w lukrze. Tradycja pieczenia fefernusków kociewskich kojarzy się wszystkim kociewiakom z domem rodzinnym i ze Świętami Bożego Narodzenia. Ciasto na fefernuski należy przygotować 14 dni przed Świętami Bożego Narodzenia, następnie odstawić je w zimne miejsce i po czterech dniach piec ciasteczka.

Zobacz również

Puchar Tymbarku. Do Warszawy pojadą spełniać swoje wielkie marzenia

Puchar Tymbarku. Do Warszawy pojadą spełniać swoje wielkie marzenia

Duża galeria z pierwszego półfinału King Szczecin - PGE Spójnia Stargard [ZDJĘCIA]

Duża galeria z pierwszego półfinału King Szczecin - PGE Spójnia Stargard [ZDJĘCIA]

Polecamy

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

W czerwcu pierwsze kurki. To musisz wiedzieć o pieprznikach jadalnych

W czerwcu pierwsze kurki. To musisz wiedzieć o pieprznikach jadalnych