Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mąka. Do zrobienia chruścików najlepsza będzie mąką lekka,...
fot. Polska Press

Przepis na faworki. Tajemniczy składnik robi różnicę. Jak zrobić kruche i słodkie faworki w termomix? Zobacz najlepszy przepis

Mąka. Do zrobienia chruścików najlepsza będzie mąką lekka, pszenna mąka np. mąka szymanowska typ 480 albo mąka tortowa typ 450. Dzięki takiej mące faworki mają większą szansę być delikatne i kruche.

Śmietana. Najlepsza będzie taka o zawartości tłuszczu 18-22 %.

Żółtka. To jeden z tych przepisów, gdzie należy pamiętać o oddzieleniu białek od żółtek. Starajcie się wykorzystać wiejskie jajka lub od kur zielononóżek.

Spirytus. Klasyczny składnik słodkości smażonych na głębokim tłuszczu. Dodatek spirytusu zapobiega wchłanianiu tłuszczu w ciasto. Jeśli nie możecie nigdzie dostać spirytusu, wykorzystajcie inny alkohol wysokoprocentowy o neutralnym smaku, np. wódkę.

Zobacz również

Legia na kolanach. Goncalo Feio: Nie będę szukał wymówek

O TYM SIĘ MÓWI
Legia na kolanach. Goncalo Feio: Nie będę szukał wymówek

Rodzina królewska na plusie. Z jednym wyjątkiem

Rodzina królewska na plusie. Z jednym wyjątkiem

Polecamy

Ekwadorczyk Jhonatan Narvaez zwycięzcą pierwszego etapu wyścigu Giro d'Italia

Ekwadorczyk Jhonatan Narvaez zwycięzcą pierwszego etapu wyścigu Giro d'Italia

Wielki pech utytułowanej lekkoatletki. Nie wystąpi w igrzyskach w Paryżu

Wielki pech utytułowanej lekkoatletki. Nie wystąpi w igrzyskach w Paryżu

Liga Mistrzów siatkarzy: „Igła” typuje zwycięzcę finału w Antalyi

Liga Mistrzów siatkarzy: „Igła” typuje zwycięzcę finału w Antalyi