Koszalinian jest liczącym się kontrahentem dla renomowanej firmy, która 20 lat temu wymyśliła słomki i doczekała się wielu naśladowców. I właśnie te słomki, z cukrem lub lekko osolone, cieszą się największym powodzeniem. Kilogramowe opakowanie słomek kosztuje 20 zł, a 200-gramowe - 4,50 zł.
Furorę robią też ręcznie robione francuskie trójkąciki z marmoladą (250 g - 5,50 zł), niedawno wprowadzone do sprzedaży. Nowością są również Palmiers - francuskie ciasteczka zawijane jak wąsy i posypane cukrem po 13 zł za kilo oraz gofry kujawskie po 3 zł za opakowanie.
Nowe są także pakowane osobno mufinki po 80 gr za sztukę i takież rogaliki nadziewane jagodami, adwokatem, czekoladą, jabłkiem lub wanilią. Do tej samej grupy nowości należy makowiec bez polewy (400 g - 7,50 zł) i drożdżowe ciasto (400 g - 5,50 zł) z masłem i rodzynkami, bez konserwantów.
Pozostałe produkty, wyłożone na stole, klienci dobrze znają. Kamil Skarżyński szczególnie poleca owsiane ciasteczka wegańskie bez konserwantów, na amoniaku (250 g - 4 zł), bo dawno ich nie było w sprzedaży. Dobrze się sprzedaje firmowy makowiec po 9 zł za 0,5 kg, na amatorów czeka piernik kujawski (9,80 za 0,5 kg), przekładany marcepanowym kremem i czekoladą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?