Jak przyrządzić kurczaka z chińskim makaronem i jak upichcić danie z ośmiornicy czy kalmarów - dowiedzieli się uczniowie z klasy kucharskiej słupskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1.
- Szef kuchni restauracji Pyszne Jedzonko, pan Rafał Marglarczyk zupełnie za darmo zorganizował dla nas warsztaty z kuchni chińskiej - mówi Małgorzata Romankiewicz-Częścik, nauczyciel przedmiotów zawodowych w ZSP1.
- W szkole nie mamy takiego sprzętu, produktów i możliwości by przygotowywać dania z różnych stron świata. Tu uczniowie pod okiem fachowca sami przyrządzą coś orientalnego - mówi nauczycielka.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?