Przez ostatni rok klienci Galerii Słupsk nie mieli dużego wyboru zamówienia dań na ciepło. Na pierwszym piętrze centrum handlowego przetrwał tylko rybny fast-food Captain Olsen. Wcześniej już po kilku miesiącach od otwarcia zamknięto tam trzy restauracje szybkiej obsługi: Tacker z hamburgerami, Pasticcio z daniami makaronowymi oraz Kiara z naleśnikami. Powodem ich likwidacji były niezadowalające wyniki finansowe. (czytaj tutaj: Nad gastronomią w Galerii Słupsk zawisły czarne chmury)
Jednak już w najbliższych dniach zostaną otwarte jednak dwa nowe punkty z jedzeniem. Jednym z nich będzie pizzeria Leśna Chata.
- Doszłam do wniosku, że w Galerii Słupsk bardzo przydałaby się pizzeria. Przecież wiele osób chce zjeść coś ciepłego w trakcie zakupów - mówi Izabela Labudda, właścicielka Leśnej Chaty. - Wprowadzimy tam też kilka nowych dań obiadowych, na przykład placka po węgiersku. Ale nie zamierzamy zamykać naszej pierwszej pizzerii przy ulicy Konarskiego. Ceny w obu punktach będą takie same.
Otwarcie Leśnej Chaty w Galerii Słupsk przewidziane jest na 7 lipca. - Wnętrze lokalu jest już przygotowane. Brakuje tylko jeszcze niektórych elementów sprzętu gastronomicznego - dodaje właścicielka.
Czytaj też: W Galerii Słupsk parkowanie już tylko z biletami
To nie koniec zmian w centrum handlowym. Tuż obok pizzerii w najbliższych dniach zostanie otwarta również włoska knajpka oferująca dania z makaronów.
- Będzie ona nosić nazwę Uno Minuto. Właściciel zapowiedział, że chce, aby smak serwowanych dań był jak najbardziej oryginalny, dlatego ma on zamiar sprowadzać składniki z Włoch - mówi Grażyna Piątek, opiekun Galerii Słupsk.
Do niedawna Galerii Słupsk można zobaczyć plakat informujący o rychłym otwarciu restauracji Sphinx. Wisiał tam już od półtora roku.
- Tej restauracji u nas jednak nie będzie. Sphinx otwierany jest na zasadzie franczyzy. Prawdopodobnie osoba, która chciała otworzyć tę restaurację w Słupsku nie spełniła wymogów stawianych przez firmę - dodaje Grażyna Piątek. - Chętni przedsiębiorcy mogą więc wynająć ten lokal pod restaurację. Ma on kompletny wystrój. Trzeba tylko zainwestować w sprzęt. Jest to duży lokal o powierzchni aż 192 metrów kwadratowych.
Wciąż w strefie gastronomicznej pozostaje też puste pomieszczenie wielkości 40 metrów kwadratowych, które sprawdziłoby się jako fast-food.
Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?