3 z 8
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Składniki:...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/28/d8/6239e8b99fc73_o_large.jpg)
fot. Agata Siemiaszko
Warzywne chipsy to zdrowa przekąska! Wypróbuj proste i szybkie przepisy na chipsy z batatów, marchewki, selera i ziemniaków
Jarmuż
Składniki:
- 150 g jarmużu,
- olej do skropienia – mniej niż pół łyżeczki,
- szczypta soli i pieprzu,
- szczypta czosnku granulowanego.
Przygotowanie:
Jarmuż dokładnie umyj i osusz na ręczniku papierowym. Następnie wrzuć do miski, dodaj olej oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj. Jarmuż rozłóż na papierze do pieczenia tak, aby liście nie zachodziły na siebie. Piecz w 160 stopniach Celsjusza przez 3-5 minut.