Dlaczego warto jeść chrzan? Dodaj go nie tylko do wielkanocnego jajka
Chrzan to idealny dodatek do wielkanocnych potraw takich jak żurek czy barszcz biały, ale także codzienny dodatek do wędlin czy jajek. Jednak oprócz kulinarnych...
Ekspert o soku z ziemniaka. To hit czy kit? Poznaj potwierdzone działanie tego napoju
Sok z ziemniaka to napój budzący wiele kontrowersji. Jednym kojarzy się jedynie z bólem brzucha, inni znają jego liczne zastosowania w medycynie ludowej. Od...
Popularny baton wycofany ze sklepów. Alergicy nie powinni go jeść
Znany czekoladowy baton z karmelem został wycofany ze sprzedaży. Jest to spowodowane brakiem ważnej informacji na opakowaniu produktu – nie ma ostrzeżenia o...
Nie wiesz, czym zastąpić jajko? Oto naturalne rozwiązania!
Zamienniki jajek są obecnie poszukiwane podobnie, jak alternatywy dla mleka czy mięsa. Powodem jest nie tylko dieta wegańska, ale też alergia pokarmowa....
Jak wykorzystać liście rzodkiewki lub kalafiora? Nie wyrzucaj, sprawdź przepisy!
Wyrzucasz liście rzodkiewki lub nać marchewki do śmieci? To błąd! Są one jadalnym i smacznym źródłem błonnika pokarmowego, witaminy C, kwasu foliowego oraz...
„Brudna dwunastka”, czyli owoce i warzywa, które mają najwięcej pestycydów
Jak co roku amerykańska organizacja ekologiczna Environmental Working Group (EWG) przygotowała listę warzyw i owoców, które zawierają największe ślady...
Eliksir długowieczności to sposób Włochów na zdrowe i długie życie. Spróbuj go zrobić
Włochy, a dokładnie Sardynia, to jedno z miejsc na świecie, gdzie ludzie żyją najdłużej na świecie. W czym tkwi sekret włoskiego dolce vita? Duży udział ma...
Eko, bio i organic to „ekościema”? Tak rozpoznasz prawdziwą żywność ekologiczną
Stajemy się coraz bardziej świadomymi konsumentami, czytamy etykiety, chcemy żyć zgodnie z naturą i kupować ekologiczną i zdrową żywność. Niestety, producenci...
Kuracja wiosenna z rzeżuchą. 5 powodów, dla których warto jeść ją nie tylko od święta
Rzeżucha to roślina, która przede wszystkim kojarzy nam się z Wielkanocą. Niestety przez pozostałą część roku większość z nas zapomina o tej niezwykle zdrowej...
Te produkty zastąpią mięso w potrawach. Polecamy najlepsze roślinne zamienniki
Mięso to produkt coraz częściej zastępowany w diecie na rzecz roślinnych zamienników. Jakich produktów można użyć zamiast mięsa, by zadbać o zdrowszą dietę?...
Dlaczego warto jeść szczypiorek? Te korzyści cię zaskoczą
Szczypiorek kojarzy się z wiosną i nowalijkami, ale dostępny jest przez cały rok. Warto hodować go na parapecie i sięgać po niego jak najczęściej. Korzyści z...
Tych witamin brakuje, gdy wypadają włosy. Zobacz najlepsze suplementy diety
Suplementy diety na włosy należą do najpopularniejszych preparatów uzupełniających jadłospis, a zainteresowanie nimi wzrasta zwłaszcza wiosną. Po zimie czupryna...
Zakwas na żurek to tradycyjny element wielkanocnej zupy. Jak go przygotować?
Zakwas to nieodłączny element Wielkanocy. To na nim przygotowywany jest żurek. Ten niepozorny produkt powstaje w wyniku fermentacji mąki, dzięki czemu stanowi...
To najgorsza żywność dla jelit. Naukowcy ostrzegają: sprzyja zapaleniu, unikaj jej
Choroby zapalne jelit należą do coraz częstszych, a jedną z poważniejszych jest choroba Leśniowskiego-Crohna. Naukowcy upatrują przyczyn tego zjawiska we...
Dwutlenek siarki w paście bakłażanowej z suszonymi pomidorami. GIS wycofuje produkt
Główny Inspektorat Sanitarny wydał kolejne ostrzeżenie dotyczące żywności. Po kiełbasie, w której zostały wykryte bakterie Salmonella spp., i ziemniakach...
Picie kurkumy nie dla każdego. Do tej kuracji jest sporo przeciwwskazań
Picie kurkumy to sposób na wiele problemów zdrowotnych, ale taka kuracja nie jest odpowiednia dla każdego. Przyjmowanie zwiększonych ilości tej przyprawy w...
GIS wycofuje ze sprzedaży ziemniaki. Masz je w swojej kuchni? Nie jedz ich
Główny Inspektorat Sanitarny informuje o wycofaniu kolejnego produktu spożywczego w tym tygodniu. Poza kiełbasą, w której zostały wykryte bakterie Salmonella...
5 dodatków do owsianki. Te składniki sprawią, że będzie smakowała idealnie
Owsianka to zdrowe i pożywne śniadanie, przekąska, a nawet kolacja. Jednak nie każdy lubi jej smak. Na szczęście w łatwy sposób możesz go wzbogacić dodając do...
Na te substancje pomocnicze w lekach lepiej uważać! Niszczą jelita i uczulają
Leki i suplementy diety zawierają nie tylko substancje aktywne. Większość ich masy zwykle stanowią dodatki, które nie zawsze są neutralne dla zdrowia....
5 najlepszych źródeł kolagenu. W czym znajdziemy „białko młodości”? Z czym je jeść?
Kolagen do picia i w tabletkach to suplementy diety, które są stosowane przez coraz więcej osób w celu wzmocnienia stawów oraz, aby ujędrnić skórę i spłycić...
Co daje jedzenie chrzanu? Zwalcza bakterie, łagodzi kaszel i ból. Sprawdź, jak działa
Chrzan to korzeń o ostrym smaku, który jest cennym dodatkiem do potraw. Roślina ta jest nie tylko przyprawą, bo ma także działanie prozdrowotne i lecznicze....
Zabójczy seler. Jakie są objawy alergii na seler?
Seler to jedno z tych warzyw, które prawie zawsze jest w domowych spiżarniach. Jest pełen witamin i mikroelementów, ale ma też swoją ciemną stronę. Seler jest...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 4 miesiące temu w kategorii Inspektoraty
Dodano 4 miesiące temu w kategorii Kwiaciarnia
Dodano 4 miesiące temu w kategorii Kwiaciarnia
Dodano 4 miesiące temu w kategorii Kancelaria notarialna