Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zielony Piknik Europejski w Parku Kultury i Wypoczynku [ZDJĘCIA]

RED
W niedzielę, 11 lipca w PKiW w Słupsku odbył się Zielony Piknik Europejski. Wydarzenie obfitowało w różne atrakcje oraz aktywności dla uczestników.

Co było w programie pikniku?

Izba Historii Kolei w Słupsku w ramach Europejskiego Roku Kolei przygotowała konkurs rzutu młotem hamulcowym, w którym przewidziano nagrody, dyplomy i puchary.

WegePerspektywy, czyli grupa trzech kobiet, które połączył wegetarianizm, przedstawiła pomysły na gotowanie potraw wegetariańskich w duchu kuchni „zero waste”, czyli przy maksymalnym wykorzystaniu składników, a jednocześnie zminimalizowaniu kuchennych odpadków.

Z kolei Małgorzata Częścik, archeolog, uchyliła rąbka tajemnicy wczesnosłowiańskiej kuchni, w tym także wypieku podpłomyków, czyli najstarszej formy chleba. Natomiast historyk, Tomasz Częścik, podczas trwania imprezy przechadzał się w towarzystwie wczesnośredniowiecznych wojów.

Poza tym, podczas Zielonego Pikniku Europejskiego, miał miejsce bookcrossing, czyli wymiana książek, zajęcia z jogi na trawie pod okiem Darii Turowskiej czy wystawa fotograficzna zorganizowana przez Słupski Ośrodek Kultury.

od 16 latprzemoc
Wideo

CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza