Składniki:
Mięso,
wędliny,
kiełbasa (rożne kawałki),
pieczarki i cebule,
wywar na porcjach rosołowych,
warzywa pokrojone w kostkę,
olej,
sól,
pieprz,
ostra papryka,
przecier pomidorowy,
masło i mąka do zasmażki,
groszek z puszki i ogórek konserwowy.
Wykonanie:
Kawałki wędliny, pieczarki obsmażamy na oleju i dodajemy do wywaru w którym gotowały się kawałki warzyw. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą, papryką, dodajemy przecier pomidorowy. Zupę "zaciągamy zasmażką".
Na koniec dodajemy groszek i ogórek konserwowy pokrojony w kostkę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?