Międzynarodowa wigilia w Teatrze Władca Lalek (wideo, zdjęcia)

ree
Teatr Władca Lalek w Domu Studenckim nr 3 zorganizował pierwszą, międzynarodową wigilię na terenie Akademii Pomorskiej w Słupsku.  W świąteczny klimat wprowadził gości Grzegorz Chwieduk z zespołem, który zagrał koncert kolęd i pastorałek.  W międzynarodowym towarzystwie, w którym brylowali studenci z Turcji, można było także spróbować przygotowanych przez nich tureckich dań. Zorganizowano także licytację drzeworytów sakralnych,  z której dochód przeznaczono na odbudowę domu słupskiego społecznika Irka Borkowskiego, któremu niedawno spłonął dom. - Z inicjatywy pracowników Biura ds. Nauki zorganizowano wigilię dla studentów międzynarodowych, którzy studiują w słupskiej uczelni w ramach wymiany studenckiej w programie Erasmus+ - mówi Emilia Treszczyńska z Akademii Pomorskiej w Słupsku. - Atrakcjami kulinarnymi był barszcz przygotowany przez Mistrza Ceremonii pana Alberta Zielonkę, a także tradycyjne dania kuchni tureckiej oraz polskiej.Spotkanie, w którym wziął udział prorektor ds. Nauki dr hab. inż. Aleksander Astel, prof. AP było okazją do poznania zwyczajów świątecznych z innych krajów.
Teatr Władca Lalek w Domu Studenckim nr 3 zorganizował pierwszą, międzynarodową wigilię na terenie Akademii Pomorskiej w Słupsku. W świąteczny klimat wprowadził gości Grzegorz Chwieduk z zespołem, który zagrał koncert kolęd i pastorałek. W międzynarodowym towarzystwie, w którym brylowali studenci z Turcji, można było także spróbować przygotowanych przez nich tureckich dań. Zorganizowano także licytację drzeworytów sakralnych, z której dochód przeznaczono na odbudowę domu słupskiego społecznika Irka Borkowskiego, któremu niedawno spłonął dom. - Z inicjatywy pracowników Biura ds. Nauki zorganizowano wigilię dla studentów międzynarodowych, którzy studiują w słupskiej uczelni w ramach wymiany studenckiej w programie Erasmus+ - mówi Emilia Treszczyńska z Akademii Pomorskiej w Słupsku. - Atrakcjami kulinarnymi był barszcz przygotowany przez Mistrza Ceremonii pana Alberta Zielonkę, a także tradycyjne dania kuchni tureckiej oraz polskiej.Spotkanie, w którym wziął udział prorektor ds. Nauki dr hab. inż. Aleksander Astel, prof. AP było okazją do poznania zwyczajów świątecznych z innych krajów. Łukasz Capar
Międzynarodowa wigilia w Teatrze Władca Lalek. Zapraszamy do galerii zdjęć.

Dopłaty do cen energii

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie