Kuchnia Społeczna jest przestrzenią twórczą gotową nie tylko na kulinarne eksperymenty, ale chłonną nowych znajomości, inicjatyw oraz działań twórczych promujących sztukę recyklingową.
Celem inicjatywy jest promowanie ekologii, zdrowej kuchni, praw człowieka oraz praw zwierząt. W trakcie spotkań odbywać się będą warsztaty, dyskusje i projekcje filmów. Zasady uczestnictwa są bardzo proste. - Biletem wstępu na cykliczne wydarzenia jest własna potrawa lub 10 zł.
Czytaj również: Zasady żywieniowe, których warto nauczyć się od wegetarian
- Będzie nam miło, jeśli przygotowane potrawy będą wegetariańskie (bez mięsa - również ryb, owoców morza, skorupiaków oraz żelatyny) lub wegańskie (bez produktów pochodzenia zwierzęcego typu mleko, jajka, sery, masło). Cały dochód przeznaczony zostanie na działania promujące ekologię i prawa zwierząt. W trakcie spotkań będzie się można nauczyć wiele ciekawych rzeczy. Kuchnia społeczna to otwarta przestrzeń, którą tworzymy wszyscy - mówi jedna z inicjatorek Kamila Kazimierczyk.
Spotkanie odbędzie się w sobotę, 4 października, o godzinie 14 w Słupskim Centrum Organizacji Pozarządowych przy ul. Niedziałkowskiego 6.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?