Cykliczny targ ze zdrową żywnością odbywa się w Krępie Słupskiej regularnie, co miesiąc. Na specjalnych stoiskach mieszkańcy regionu mogą nabyć specjały od kilkudziesięciu producentów ekologicznej i tradycyjnej żywności, a także wyroby rękodzielników.
Bazarek funkcjonuje od 2019 roku i niezmiennie cieszy się zainteresowaniem osób, które szukają zdrowych produktów od lokalnych przedsiębiorców. Na niewielkim targowisku na klientów czekało w sobotę kilkunastu producentów i handlowców z regionu. Początkowo handlowaniu przeszkadzał deszcz, ale po godzinie przestało padać, a nawet pojawiały się nieśmiałe przebłyski słońca.
Regionalni wystawcy w swojej ofercie mieli między innymi swojskie wędliny i sery, wędzone ryby, pieczywo oraz słodkie wypieki, miody z własnej pasieki, ciasta domowej roboty, wyroby z wosku pszczelego, owoce i warzywa z przydomowych ogródków, a także przetwory bez ulepszaczy z mięsa, ryb, warzyw, owoców, zakwasy oraz soki bez konserwantów.
Wśród klientów, którzy zawitali na sobotni Bazarek Natury w Krępie byli nie tylko okoliczni mieszkańcy. Targ regularnie odwiedzają również słupszczanie, dla których jest on atrakcyjnym miejscem zaopatrzenia w lokalne wyroby spożywcze.
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?