- Trzeci raz jesteśmy na rynku i dopiero zdobywamy klientów - powiedziała nam wczoraj kasjerka Zofia Jodłowska. - Punkt jest w nowej części targu i nie wszyscy tu zaglądają. Powodzenie ma staropolska, krucha, bobolicka, parówki, polędwica i kiszka, którą już sprzedaliśmy. Świeży towar będzie w piątek, bo co dziś zostanie, zabierze kierowca.
Sprzedawczyni Grażyna Marcisz dodała, że klienci chętnie kupują przetwory w słoikach, bo mają długi termin przydatności do spożycia i można je zabrać na urlop. A w słoiku była kiełbasa po 14,87 zł za kilo, pasztet po 11,84 zł i mielonka po 14,50 zł.
W gablocie wybór wędlin był oszałamiający. Oto parę cen: swojska z Bobolic - 17,24 zł, staropolska - 22,93 zł, kaszubska - 20,41 zł, bydgoska - 18,95 zł, krucha - 22,43 zł, śląska - 17,02 zł, baleron - 21,05 zł, jałowcowa - 21,42 zł, podlaska - 13,25 zł, kabanosy - 28,61 zł, polędwica sopocka - 25,08 zł, krakowska podsuszana - 34,02 zł, chłopska - 18,40 zł, żywiecka - 21,30 zł, piwna szynkowa - 20,80 zł, kaszanka - 8,04 zł, salceson ozorkowy - 13,61 zł, pasztetowa - 10,90 zł, salceson włoski - 10,30 zł, metka wędzona - 12,34 zł.
Konkurencja wymusza wprowadzanie nowości do sprzedaży. Dlatego Irena Janczak ma wyroby z koniny, które znajdują wielu amatorów. Końska kiełbasa kosztuje 23,90 zł, belgijska - 24,90 zł, a kabanosy - 27,90 zł.
A w kiosku z napisem "Wędliny naturalnie wędzone" furorę robi słonina konserwowa po 7,90 zł, kiełbasa z kija po 22,90 zł, pasztet zapiekany po 11,90 zł, kaszanka gryczana po 9,90 zł i jęczmienno-gryczana po 8,90 zł, schab zbójnicki po 19,90 zł i zbójnicki bekon po 24,90 zł.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?