Program szkolenia obejmuje m.in. zajęcia dotyczące zasad certyfikacji produktów regionalnych i tradycyjnych oraz praktyczne warsztaty dotyczące przygotowywania potraw kuchni regionalnej.
Organizator - Fundacja Partnerstwo Dorzecze Słupi na warsztaty zaprasza osoby prowadzące działalność agroturystyczną, rolników, producentów zainteresowanych wystąpieniem o ochronę prawną swojego produktu, przedstawicieli małych i średnich przedsiębiorstw zajmujących się produkcją i przetwarzaniem regionalnej i tradycyjnej żywności oraz wszystkich mieszkańców zainteresowanych wytwarzaniem lokalnych, specyficznych wyrobów żywnościowych, mogących stać się produktem regionalnym.
Zajęcia będą się odbywały 4 i 5 września w Centrum Kształcenia Praktycznego w Słupsku (ul. Szczecińska 60a). Organizator zapewnia poczęstunek i materiały szkoleniowe. Warsztaty są bezpłatne.
Chętni powinni wypełnić kartę zgłoszenia na warsztaty, która znajduje się na stronie internetowej: www.pds.org.pl. Następnie wypełnioną kartę należy przesłać e-mailem na adres: [email protected] lub faksem: 59 846 85 74.
Termin zgłoszeń mija 1 września. Do tego dnia należy dostarczyć podpisany oryginał karty zgłoszenia do biura Fundacji w Słupsku, ul. Poznańska 1a lub Bytowie, ul. Wojska Polskiego 12. O zakwalifikowaniu do udziału w warsztatach decyduje data zgłoszenia.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?