Niejeden przetrwany kryzys w Barze u Gabrysia w Słupsku [ROZMOWA]

Kinga Siwiec
Kinga Siwiec
Drodzy Restauratorzy, wiemy jak ciężki czas przed Wami, dlatego jako GP24.pl i Głos Pomorza chcemy pomóc i rozpoczynamy akcję „Zamawiaj do domu”! W kolejnych dniach będziemy przedstawiać lokale, które mimo niesprzyjających warunków działają dalej, dostarczając swoje wyroby pod drzwi klientów lub z opcją na wynos. Dziś na nasze pytania odpowiada Gabriel Ignacik, właściciel Baru u Gabrysia.

Od 18 maja znów otwarte są restauracje i bary. Klienci zaczęli odwiedzać Pana lokal?
Tak naprawdę ruch jest mały. Ale z tego, co się orientuję, to podobnie jest w innych miejscach. Jeden z klientów wspominał, że był w Trójmieście i tam też pustki w lokalach. Czytałem nawet jakiś ranking potrzeb Polaków i otwarcie restauracji znajdowało się dopiero na 7 miejscu. Nie wiem, czy to prawda, ale frekwencja w barze zdaje się to potwierdzać.

Czytaj także

A jak wygląda sytuacja z dowozem?

Dowozimy, więc klienci mogą spokojnie zamawiać nasze dania do domu. Może nie każdy o tym wie, bo kiedyś, dawno temu był dowóz, potem z niego zrezygnowaliśmy, a teraz wrócił znowu. Ale tak, dowozimy.

Niejeden przetrwany kryzys w Barze u Gabrysia w Słupsku [ROZMOWA]
Archiwum

Sytuacja dla właścicieli lokali gastronomicznych jest bardzo trudna. Udało się Panu utrzymać zatrudnienie na tym samym poziomie?

Tak, ale niestety konieczne było obniżenie pensji. Ale pracownicy to rozumieją, wiedzą, że sytuacja jest trudna. Czas jest kiepski, ale co zrobić? Trzeba czekać i pracować. Przez ponad 30 lat, jak jesteśmy na rynku, mieliśmy do czynienia z niejednym kryzysem, wszystkie jak do tej pory udało się przetrwać. Choć muszę przyznać, że ten jest najgorszy.

Czytaj także

Z czym czeka Pan na gości w swoim lokalu?
Zapraszamy na dania domowe, myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie w naszym jadłospisie. Nie mamy ogródka, ale sala jest duża, więc możemy ugościć wielu klientów w tym samym czasie. Jeśli chodzi o nasze menu, to szczególnie polecam golonkę.

Zobacz także: Restauracje otwarte. Zobacz o czym musisz pamiętać.

{promo]1191[/promo]

Wideo

Komentarze 3

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
23 maja, 8:59, Gość:

kiedys najlepsza w miescie / bo innych nie było ahahaha/ ale od jakiegos czasu /juz przed pandemią/ taka sobie...niby poprawna..ale tez niczym sie nie wyróżniająca...niestety loty zostały obnizone...przykro to stwierdzić ale takie mam odczucie osobiste i subiektywne

Gabryś pamiętam jak zaczynałeś i przetrwałeś do tej pory to szacun ale w tenisa już chyba nie grasz? Gienio pozdfo!

K
Kazik

gabrys kuflowe macie bo smali okrutnie?

G
Gość

kiedys najlepsza w miescie / bo innych nie było ahahaha/ ale od jakiegos czasu /juz przed pandemią/ taka sobie...niby poprawna..ale tez niczym sie nie wyróżniająca...niestety loty zostały obnizone...przykro to stwierdzić ale takie mam odczucie osobiste i subiektywne

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3